Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kristina ikić baniček

'Kvazi politički patuljci žele reminiscenciju na fašizam i zazivanje ratnih igara'

Sisak,dan osobođenja,nob
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/9
05.05.2015.
u 16:44

U Sisku je danas obilježena 70. godišnjica oslobođenja grada u Drugom svjetskom ratu

U Gradu Sisku, po prvi put od nezavisnosti Hrvatske, obilježen je danas dan oslobođenja Siska 5. svibnja 1945. godine.

Uz sat povijesti o antifašizmu za srednjoškolce i učenike viših razreda osnovnih škola položeni su vijenci kod spomenika podignutom u čast antifašističkim borcima u Parku dr. Franje Tuđmana.

- Zadovoljstvo mi je što smo danas obilježili 70. obljetnicu oslobođenja grada Siska od fašizma. Ne samo zato jer dugujemo veliku zahvalnost svima koji su se tada nesebično borili i izborili se za našu danas demokratsku i modernu Hrvatsku nego i zato jer svjedočimo kojekakvim kvazi političkim patuljcima koji žele reminiscenciju na ta vremena, na netoleranciju, na fašizam i zazivanje ratnih igara. Nužno je i mlade educirati o antifašizmu i zašto je on važan i zašto je on trajno opredjeljenje hrvatskog naroda – rekla je  gradonačelnica Kristina Ikić Baniček (SDP).

>>'Hrvatska je stvorena borbom partizana, a sačuvana je pod vodstvom Tuđmana'

>>Antifašizam u našoj epohi – ili kako izmaknuti lošoj prošlosti?

Komentara 13

Avatar šokac_divani
šokac_divani
16:55 05.05.2015.

Partizani oslobodili hrvatski Sisak od Hrvata i stvorili Jugoslaviju! Ma kad će već jednom ovi jugokomunistički relikti shvatiti da to nije bilo oslobođenje nego ulazak Hrvatske (pa tako i hrvatskog Siska) u "tamnicu naroda" na 45 godina. Sisak se komunističke nemani oslobodio tek 30. svibnja 1990. - SHVATITE TO VEČ JEDNOM!

Avatar IVANIVANIVAN
IVANIVANIVAN
17:01 05.05.2015.

Koliko je broj zaklanih i ubijenih Hrvata od crvenih fašista ?

VO
vodokotlic
17:13 05.05.2015.

zasto ljevicarski mediji ne naprave analizu sto je kukuriku kokosinjac konkretno napravio protiv krize??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije