Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tri scenarija

Kotromanović otkrio hrvatski plan ako Njemačka prestane prihvaćati izbjeglice

06.10.2015., Slunj - Na vojnom poligonu Eugen Kvaternik odrzana je vojna vjezba Zdruzena snaga 15. Na vjezbi je prikazana uvjezbanost citave Hrvatske vojske. Ministar obrane Ante Kotromanović.  Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
08.10.2015.
u 19:59

U izbjegličkom kampu Opatovac glavnu riječ je preuzeo ministar obrane Ante Kotromanović koji je otkrio kakav je hrvatski plan ako Njemačka više ne bude primala izbjeglice

Novi autobusi puni izbjeglica i dalje stižu do prihvatnog kampa u Opatovcu. U njemu je popodne bilo smješteno 1.247 ljudi, a Crveni križ ima pune ruke posla. U izbjegličkom kampu Opatovac glavnu riječ je preuzeo ministar obrane Ante Kotromanović koji je za RTL otkrio kakav je hrvatski plan ako Njemačka više ne bude primala izbjeglice.

 - Ako Njemačka ne bude primala izbjeglice, postoje tri opcije - da EU kaže Grčkoj i Turskoj da je dosta i počne primjenjivati Schengen. Druga opcija je da se to napravi na granicama Makedonije i Albanije te da sve ove zemlje pogođene krizom daju snage kroz neku operaciju, i da se na tom dijelu brani ovaj dio Europe. Treća opcija, po meni najgora, je da se svaka zemlja individualno brani od tog izbjegličkog vala, a to je, po meni, najskuplja i najgora opcija, ali nadam se da će proraditi razum i da će prva opcija učniti da se izbjeglički val smanji, i da to bude potpuno kontrolirani ulazak u idućem periodu kroz godine.

Na pitanje što ako Mađarska zatvori granice kazao je 'oni su nama nebitni.'

 - Da zatvore granicu, mi ćemo to obaviti preko neke druge zemlje, rekao je Kotromanović.

>> Idućih dana Hrvatska može očekivati osjetno veći priljev izbjeglica

Komentara 117

DU
Deleted user
20:13 08.10.2015.

ovo je obično lupetanje, kakav je ovo odgovor ... srećom odlazite za mjesec dana teško da će nasljednici biti ovako ne odgovorni

Avatar juricamesko
juricamesko
20:14 08.10.2015.

Kotromanoviću jesi li ti pao s Marsa? Grčka je upravo isporučila Makedoniji preko 10 000 izbjeglica koje će sutra predvečer biti na hrvatskoj granici. svi osim vas znaju da se mađarska sprema zatvoriti granicu . zatvori li Mađarska granicu mi smo hot-spot i neće tu pomoći tvoje ili premijerove riječi kako mi to nećemo dozvoliti. sada smišljaj plan F ili K tko bi ga više znao.

AN
ANM
20:14 08.10.2015.

I šta je rekao, kakav plan, da će vidjeti, možda neko drugi riješi! Jedino što ne laže kad kaže da nezna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije