Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladin plan

Kažnjavat će se oni koji kupe građevinsko zemljište, a ništa ne grade

zemljište
Željko Mršić/PIXSELL
31.01.2015.
u 10:37

Država će propisati osnovne parametre tih "kazni", a na lokalnim vlastima bit će odluka kada će ih aktivirati.

Vlada planira izmjenama Zakona o komunalnom doprinosu dozvoliti lokalnim vlastima da naplate veći komunalni doprinos ulagačima koji su kupili građevinsko zemljište, ali na njemu ništa ne grade, piše Novi list.

"Ako je netko kupio građevinsko zemljište i po prostornom planu je predviđena stambena, zona ili gradnja hotela, a on godinama ništa ne čini, lokalna će samouprava moći naplatiti viši komunalni doprinos zbog devastacije prostora", pojašnjavaju u Vladi.

Država će propisati osnovne parametre tih "kazni", a na lokalnim vlastima bit će odluka kada će ih aktivirati.

Cijeli članak pročitajte OVDJE

>>Državna zemlja zapuštena jer Agencija nema – slobodnu dvoranu

>>'Trebaju nam doktori, a njih čekaju stanovi'

Komentara 24

DU
Deleted user
12:02 31.01.2015.

evo..zurim..poceti sa gradnjom..7-8 kuca na svijim gr.zemljistima..i zato blago..stranim investitorima..i meni pored..ovoliko hr. neznalica..i lopina..imat ce strasburg posla..

AN
andrew
11:30 31.01.2015.

Gradit cemo kad nam ta ista drzava omoguci da se digne kredit sa idejnim rjesenjem uz maks.3% kamate.,a ne da se banka osigurava jedan na prema tri

TH
than
11:14 31.01.2015.

Pa netko treba platiti sav silni populizam ovih dana. Slijedece je na redu porez na nekretnine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije