Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'vidimo petokrake'

Karamarko: Željeli bismo da se vlada ne poigrava sa svetinjom

tribina HDZ
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/7
15.01.2014.
u 21:45

Priča o priznanju Republike Hrvatske je herojska saga o devet stoljeća borbe hrvatskog naroda za svoju državnost, prisjetio se na HDZ-ovoj svečanoj tribini o 22. obljetnici međunarodnog priznanja Hrvatske Vladimir Šeks

Priča o priznanju Republike Hrvatske je herojska saga o devet stoljeća borbe hrvatskog naroda za svoju državnost, prisjetio se na HDZ-ovoj svečanoj tribini o 22. obljetnici međunarodnog priznanja Hrvatske Vladimir Šeks, tadašnji potpredsjednik Sabora. Zajedno s ostalim članovima tadašnje Vlade, potpredsjednikom Zdravkom Tomcem, ministrom zdravlja Andrijom Hebrangom te ministrom vanjskih poslova Zvonimirom Šeparovićem govorio je o izazovima s kojima su se tada borili zajedno s predsjednikom Franjom Tuđmanom koji je, dodao je Šeks, dao ključni pečat na svim križnim postajama bez kojih ne bi bilo hrvatske državnosti.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je da će međunarodno priznanje Hrvatske, kao izraz vjekovne težnje za državnošću hrvatskog naroda biti zlatnim slovima upisano u njegovu povijest.

- Željeli bismo da se ova vlada ne poigrava sa svetinjom koju je dobila u ruke. Opet vidimo petokrake i neke čudne kape koje asociraju na Golgotu koju je već prošao hrvatski narod – rekao je Karamarko.

Bivši ministar vanjskih poslova Zvonimir Šeparović prisjetio se da koliko je svijet tada favorizirao Jugoslaviju i koliko je borba za ostvarenje međunarodnog priznanja male Hrvatske bila teška, ali i podsjetio na značajan doprinos Svete Stolice i Njemačke u konačnom rezultatu. Kritizirao je aktualnu Vladu što je "zaratila s Njemačkom, jer je to ludost", te dodao da trenutno nemamo dobru vanjsku politiku. I tadašnji potpredsjednik Vlade Zdravko Tomac kritizirao je aktualnu Vladu jer "sramotno zaboravlja obilježavati ključne datume u povijesti Hrvatske".

- Narod koji zaboravlja svoju prošlost je narod bez budućnosti – primijetio je Tomac, a tadašnji ministar zdravstva Andrija Hebrang zamjerio je što ni mediji ni vlast ne posvećuju pažnju ovoj važnoj obljetnici ni ulozi HDZ-a u tome.

>> Karamarko: Njima je svaki drugi ministar u sukobu interesa

Komentara 48

SE
sestrićna
22:09 15.01.2014.

na žalost karamarko je potpuno u pravu..opet vladaju udbaši koji bi rado ovu državu opet rasturilli i vratili na balkanske jasle..ali ex jugaje bila još i jača pa im to nije uspjelo..

BI
budimo_iskreni
22:58 15.01.2014.

što god mislili o karamarku, činjenica je da je današnji datum povijesni za hrvatsku i da je sramotno da ga se mediji nisu dotakli. a zašto se priča o prtizanima, četnicima i ustašama, a ne o gospodarstvu i radnim mjestima? pa upravo zato jer je milanovićeva vlada u dvije godina donosila isključivo ideološke poteze, a ove važnije stvari uništila do kraja...

Avatar Vukovar.1991
Vukovar.1991
07:23 16.01.2014.

HRT se jedva i kratko, preko volje, u sredini Dnevnika spomenuo obljetnice. Drugi mediji su uglavnom ignorirali ovaj važan datum. Vlada ga je poptuno ignoriala što jasno govori o kakvim likovima se radi i kakve su im namjere (obnova regiona). Njima je taj dan spomen kada je njima i Srbima neprežaljena, a nama zločinačka, SFRJ zauvijek umrla. Teško im je to slaviti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije