Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši predsjednik HDZ-a

Karamarko posjetio SAD: Susreo sam se s dužnosnicima koji brinu o važnim pitanjima za Hrvatsku

Tomislav Karamarko
Foto: Facebook/Tomislav Karamarko
1/5
06.03.2017.
u 17:08

"Gdje god sam bio u Washingtonu, uvjerio sam se kako suvremena Amerika uistinu predstavlja model slobode, sigurnosti i gospodarskog napretka", napisao je Karamarko na Facebooku.

Bivši predsjednik HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko na svom je Facebook profilu napisao da se u Washingtonu susreo s nekoliko dužnosnika koji "brinu o pitanjima od važnosti za Hrvatsku i njeno okruženje".

"Upravo sam se vratio iz posjeta Washingtonu, gdje sam se družio sa starim prijateljima i kolegama. Također, susreo sam se s nekoliko američkih dužnosnika koji brinu o pitanjima od važnosti za Hrvatsku i njeno okruženje. Gdje god sam bio u Washingtonu, uvjerio sam se kako suvremena Amerika uistinu predstavlja model slobode, sigurnosti i gospodarskog napretka. Također, podsjetio sam se koliko su duboke veze između Amerike i Hrvatske", napisao je Karamarko.

Posjetio Nacionalno groblje Arlington

Posjetio je i Nacionalno groblje Arlington na kojem su pokopani "neki od američkih vojnika hrvatskog podrijetla koji su se borili za slobodu i demokraciju širom svijeta" te je dodao kako ga je njihova hrabrost inspirirala.  "Stožerni narednik Ivica Jerak, rođen u Debeljaku kraj Zadra, služio je u vojsci SAD-a u operacijama u Kuvajtu, Saudijskoj Arabiji, Afganistanu, Koreji, Iraku, Kosovu i ostalim borbenim zonama. Dobio je više od 40 priznanja i odlikovanja, uključujući odličje Srebrne zvijezde i dva Purpurna srca. Poginuo je u Iraku kada je improvizirana eksplozivna naprava detonirana kraj njegova položaja. Zvali su ga Hrvatska senzacija.

Michael J. Novosel, rođen u Pennsylvaniji od roditelja hrvatskih imigranata, služio je kao potpukovnik u zračnim snagama američkog zrakoplovstva i bio glavni časnički dužnosnik u američkoj kopnenoj vojsci. Služio je u II. svjetskom ratu te u Korejskom i Vijetnamskom ratu. Odlikovan je Medaljom časti, Uglednim odličjem za službu, Uglednim letačkim križem, Brončanom zvijezdom i Purpurnim srcem. Postao je član Kuće časti zrakoplovstva kopnene vojske 1975. godine. 

Pukovnik Johan J. Tominac odlikovan je Medaljom za hrabrost za svoja djela u II. svjetskom ratu, a sudjelovao je i u Korejskom te Vijetnamskom ratu.
Kaplar Louis Cukela, rođen u Hrvatskoj (Austro–Ugarska Monarhija), odlikovan je Medaljom časti za djela i zasluge tijekom bitke za Soissons u I. svjetskom ratu. Neka je vječna slava njima i svim ostalima koji su nas učinili ponosnima!", zaključio je svojm status na Facebooku Tomislav Karamarko. 

 

>>O čemu pišu i što vole djeca Zorana Milanovića, Tomislava Karamarka, Željka Reinera...

>>Svi su mi okrenuli leđa jer sam napao Plenkovića

Ključne riječi

Komentara 29

DU
Deleted user
18:12 06.03.2017.

Zakaj su nas mediji u naslovnicama redovito izvještavali tko je najnepopularniji političar ( Karamarko ) a od kada je to Milanovic promjenili su ploču ?

VA
vadis
18:10 06.03.2017.

Amerika nije samo uzor Hrvatskoj u demokratskim dostignucima, ona je uzor zapadnim zemljama i demokracijama uopce.

SD
sdpesticid
18:42 06.03.2017.

da ste dali informacije o političarima koje je susreo koliko o groblju, članak bi nešto i vrijedio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije