Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Karamarko:

Milijan Brkić jedini je kandidat HDZ­-a za ministra branitelja i na njegovu imenovanju inzistiramo

Tomislav Karamarko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2016.
u 19:35

Kazao je kako je istina da izbor predugo traje te da su, zbog svega što se oko izbora M. Brkića događa, odlučili inzistirati na tome da on bude izabran.

Milijan Brkić jedini je kandidat HDZ-­a za ministra branitelja, na tome inzistiramo i samo ćemo njega podržati i za njega glasati. Svi ostali kandidati hvale su vrijedni, poštujem ih, ali Milijan Brkić to zaslužuje, a kako je HDZ dobio resor ministarstva branitelja, a ne zaboravimo da su prvi branitelji koji su branili Hrvatsku bili iz redova HDZ-­a, zaslužujemo imati svog kandidata na čelu tog ministarstva – kazao je Tomislav Karamarko na proslavi 26. rođendana stranke u Karlovcu.

Kazao je kako je istina da izbor predugo traje te da su, zbog svega što se oko izbora M. Brkića događa, odlučili inzistirati na tome da on bude izabran. Uvjeren je da će se to uskoro i riješiti. Poziv premijera Tihomira Oreškovića da branitelji predlože svoga kandidata za mjesto ministra branitelja nije htio dodatno komentirati.

– Možda je to neka pogreška, a možda je premijer mislio na branitelje iz redova HDZ-­a – dodao je Karamarko. Kazao je kako je uvjeren da će se uskoro dogoditi i razrješenje ravnatelja SOA­-e Dragana Lozančića, a drugog kandidata za to mjesto HDZ ima, ali njegovo ime Karamarko nije htio otkriti. Činjenicu da se još nisu dogodila važnija imenovanja, nazvao je ''porođajnim mukama'' nove Vlade, uhodavanjem i navikavanjem ljudi jednih na druge.

– ­ Najvažnije su investicije, nova radna mjesta, uštede u proračunu, gospodarstvo, a sve ovo su manje važni problemi. Istina je da smo donijeli proračun, a proračunski je deficit ispod tri posto, a imamo i dobre ocjene za taj posao iz Bruxellesa – objasnio je Tomislav Karamarko. Kazao je kako je istina da će biti smanjena sredstva za neke stvari, između ostalog za prijevoz srednjoškolaca, ali samo stoga što se će uvesti pravedniji model, odnosno uvest će se imovinski cenzus kako bi se pravo na sufinanciranje prijevoza omogućilo onima koji imaju manja primanja, a ne da vrijede ista pravila za roditelje koji imaju plaće od 15.000 kuna i za one koji imaju 2000 kuna plaće.

Pohvalio je i rad ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i pozdravio njegovu najavu smjene Mirjane Rakić.

– Taj je Odbor radio s puno nepravilnosti i to je dobra odluka – dodaje Karamarko. Upitan da komentira izjavu Zorana Milanovića kako je Milijan Brkić kao kandidat za ministra branitelja koji je krivotvorio diplomu ''šaka jada'', kazao je da se tako u javnosti, u političkoj sferi ne komunicira te da je ta izjava ''dno dna'' komedijaša koji je postao tragičan.

– ­ Zorana Milanovića ne cijenim kao političara jer je to čovjek bez ideologije koji želi vladati, a ne služiti, ali tako nešto za njega nikada ne bih rekao zbog samog sebe. On je dobar stand-up komičar, koji je postao tragičan. Kao vječni gubitnik tako je nešto rekao za nekoga od koga je izgubio – kazao je Karamarko u Karlovcu.

Branio je Milijana Brkića u vezi s Brkićevom poruke Miloradu Pupovcu o tome da iseli onamo gdje se ne smatra ugroženim.

­ Milijan Brkić nije čovjek koji mrzi, borio se za Hrvate i sve građane Hrvatske i korigirao se ovih dana oko svoje izjave i poruke gospodinu Pupovcu jer je dio izjave izvađen iz konteksta – objasnio je šef HDZ-­a.

>>Orešković i Karamarko peglaju sporove

Komentara 211

Avatar white socks
white socks
19:28 10.03.2016.

Ovo je nezabilježeno u povijesti demokracije. Smiješni slučajni premijer koji je izabran za tri sata treba 3 mjeseca za izabrati ministra branitelja. Taj lik zayebava hrvatske branitelje i sav hrvatski narod.

Avatar Bruno
Bruno
18:25 10.03.2016.

Bravo Karamarko, Zokini mediji bi izmislili 500 kandidata samo da ne bude Brkic.

DR
drugPlenky
18:32 10.03.2016.

Samo čvrsto Tomislave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije