Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALIO PREMIJERA

Karamarko o BiH: Ni mi nismo u zavidnoj situaciji, sve je moguće

Tomislav Karamarko
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/6
10.02.2014.
u 20:00

Karamarko je rekao da napadi na premijera zbog posjeta Mostaru nisu primjereni

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je da je posjet premijera Zorana Milanovića Mostaru dobar i logičan, prenosi HRT.

– Diplomatska pravila trebalo bi poštovati, ali premijer nije pogriješio. Dobro je učinio jer je onamo trebalo hitno otići. Pustimo proceduru i formu. On je otišao dolje kao premijer dati potporu i pomoć koliko može, a to je njegova dužnost i dobra gesta i ne vidim zašto ga kritiziraju – rekao je Karamarko u emisiji Hrvatskog radija Oporbeni zarez.

Karamarko je na večerašnjoj konferenciji HDZ-a za medije rekao da napadi nisu primjereni.

Sve je moguće

– Mislim da je to bila normalna reakcija premijera. To mu je zapravo i dužnost. Ja bih ga napao da nije otišao dolje – rekao je Karamarko.

Rekao je da je u BiH sada u pitanju socijalni bunt koji netko može zloupotrijebiti za neke druge političke ciljeve.

– Ja se nadam da neće, ja se nadam da će ovo ići k smirenju – rekao je Karamarko

Dodao je kako ni mi nismo u zavidnoj gospodarskoj situaciji, da i naši ljudi žive jako loše te da je "sve moguće".

Inicijativa nije politička snaga

Karamarko smatra da okupljanje desnice u Savezu za Hrvatsku HDZ-u neće štetiti. Što se tiče čelnice građanske inicijative 'U ime obitelji' Željke Markić, Karamarko je istaknuo da respektira tu inicijativu, ali da ona "nije politička snaga".

– Ne bih politizirao inicijativu 'U ime obitelji', koja je ostvarila golem uspjeh kroz izraženu volju naroda na referendumu, no HDZ je aktivno sudjelovao u organizaciji tog referenduma, a gospođa Markić je svjesna snage HDZ-a – rekao je Karamarko, koji je najavio da će HDZ ime kandidata za predsjednika države objaviti nakon izbora za Europski parlament u svibnju.

– Komentirao je i slučaj sisačke županice Marine Lovrić Merzel. To je zanimljiva afera, sa simptomatičnom atmosferom, u kojoj je prag tolerancije vrlo visok, čak i kod medija. To nije jedina afera koju SDP-ovci imaju, a tu su i druge članice koalicije. Dosta je tih afera, vidjet ćete tek kad odu s vlasti kakve će se stvari otkrivati – uvjeren je Karamarko.

>> Josipović o županici: Ako su optužbe točne, bit će i težih posljedica

>> Glavna istraga: Podrijetlo imovine! Evo što sve glasi na Lovrić Merzel

Komentara 29

Avatar guten_tag
guten_tag
20:36 10.02.2014.

Premijer RH je postupio ispravno, Hrvate BiH treba zaštititi u slučaju napada ekstremista, pružiti im podršku i zaštititi nacionalne interese Hrvatske. Ovi uzurpatori vlasti koji se javljaju iz Sarajeva ne zanimaju nikoga ni Komšić (dobio mandat izbornim inženjeringom) ni Izetbegović, njih treba izolirati kao ekstremiste koji ruše ustavni poredak i krše zakone. Međunarodni plaćenici su pokazali na kome su nivou, kad su tražili dolazak nekakve vojske u BiH. Protiv koga bi tu vojsku upotrijebili, da ne bi kao zadnji put za pljačku hercegovačke banke? Samo što sada nemaju više banke za pljačku već bi možda željeli istjerati Hrvate s njihovih stoljetnih ognjišta.

BK
B Kosa
20:51 10.02.2014.

naravno da je premjer Milanovic dobro postupio, istina je sto je rekao da EU nezna sta hoce u bosni. Kada je se vodio rat bili su neodlucni da zaustave krvoprolice da nije bilo amerike tko zna dokle bi se rat vodio.Neznam zasto se Komsic buni koji tvrdi da nije Hrvat i da negovori hrvatski

AG
Agricola
20:24 10.02.2014.

Bravo za obojicu. Možemo se mi međusobno natezati, svađati, karati i grditi ali pred vanjskom ugrozom svi moramo biti kao jedan, i kad se netko dirne u naš narod bez obzira na to gdje on živi moramo mu dati potporu. Nisam mislio da ću ovu dvojicu, Milanovića i Karamarka ikad pohvaliti, ali za ovo im palac gore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije