Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka izručenje

Kapetan Dragan optužuje Australiju za nehumane uvjete u zatvoru

dragan
Reuters/PIXSELL
28.08.2013.
u 20:09

Kapetana Dragana ili Dragana Vasiljkovića, boli što ga u australskom zatvoru Silverwater tretiraju "kao da je kriminalac" pa tvrdi da mu ne dopuštaju uporabu mobitela

Kapetan Dragan, kojega Hrvatska s nestrpljenjem očekuje kako bi mu sudila za ratne zločine počinjene u Kninu i koji u australskom zatvoru već sedam godina čeka izručenje Hrvatskoj jer je australska vlada odbila sve njegove žalbe, poručuje preko australskog Srbina, izvjesnog Milorada Trkulje, i Večernjih novosti kako je "uhvatio Hrvatsku u laži" jer, tvrdi, nije bio u Kninu kad su počinjeni zločini za koje ga Hrvatska optužuje.

Kapetana Dragana ili Dragana Vasiljkovića boli što ga u australskom zatvoru Silverwater tretiraju "kao da je kriminalac" pa tvrdi da mu ne dopuštaju uporabu mobitela, a "nedavno je izašlo na vidjelo kako je jedan australski ministar osobno davao naredbe medicinskom osoblju u tamnici kako da maltretiraju Dragana Vasiljkovića, vjerojatno da ga duševno slome, što im nije uspjelo".

– To su metode koje je tajna policija Stasi u Istočnoj Njemačkoj koristila u Staljinovo doba. Sada se te metode primjenjuje ovdje u Australiji i u Sjevernoj Koreji. Vlada Srbije bi trebala podnijeti demarš i tražiti objašnjenje od veleposlanstva Australije u Beogradu. Ja sam kopije pismenih dokaza o psihičkom maltretiranju u pritvoru prije  dostavio službenom Beogradu preko Generalnog konzulata Srbije u Sidneyu – objašnjava Kapetan Dragan i "ukazuje na nove momente koji diskreditiraju, kako Australiju, tako i Hrvatsku, koje ga progone".

Kako pišu Večernje novosti "slučaj Kapetana Dragana je iznošenjem ovih činjenica ponovo uzburkao australsku javnost i kredibilitet Hrvatske se ozbiljno dovodi u pitanje zbog dokazane nesuglasnosti vremenskih termina u potjernici Kapetana Dragana i njegova stvarnog boravka u Krajini dokumentiranog u zapisima Službe državne sigurnosti Jugoslavije i sigurnosnih službi Hrvatske, koja ga je budno pratila".

 U objavi Haaške presude Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću, za koje se tvrdi da su stvorili Kapetana Dragana, na više od 900 stranica ne piše mnogo o Draganu Vasiljkoviću. Samo stoji da su Kapetana Dragana budno pratili agenti SDB Jugoslavije i hrvatski špijuni i vodili evidenciju po datumima o njegovim kretanjima. Ti datumi se ne poklapaju s terminima hrvatske optužbe. To je još jedan dokaz kako je optužnica protiv Kapetana Dragana namještena! I na to bi EU trebala reagirati – tvrdi izvjesni profesor Vojo Ilić, član organizacije "Srbi za pravdu i demokraciju". Sada tim branitelja ovog svjetskog šarlatana i suradnika tj. žbira više tajnih službi, proučava sve dokumente Haaškog tribunala i SDB Jugoslavije i RDB Srbije ne bi li uhvatili Hrvatsku u laži i njenu tužbu i tjeralicu učinili besmislenom, pišu Novosti.

 >> Kapetan Dragan ogorčen na Srbiju jer ga je zaboravila

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije