Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.04.2015. u 18:15

Ministar se plašenjem ljudi misli izboriti za svoj plan B, privatizaciju HAC-ONC-a

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić opet plaši ljude. U prvom redu umirovljenike i radnike. Prijeti im da će ostati bez mirovina i plaća ako propadne još jedan njegov plan – privatizacija tvrtke HAC-ONC kroz inicijalnu ponudu dionica, takozvani IPO. Isto je prijetio Hajdaš Dončić i kad je na snazi bio njegov plan o davanju autocesta u koncesiju od kojeg je ipak odustao. I tada, u jeku prikupljanja potpisa za referendum protiv koncesije, tvrdio je da neće biti novca za mirovine i plaće ako Hrvatska ne dobije tri milijarde eura od koncesionara i tako smanji javni dug i deficit. Od koncesije se u međuvremenu odustalo, a plaće i mirovine se i dalje uredno isplaćuju.

Kad je Vlada zbog straha od referenduma digla ruke od koncesije, nitko nije spominjao više plaće i mirovine pa tako ni Hajdaš Dončić. Jedno je vrijeme šutio o tome i evo ga sad opet. Prekjučer je, 27. travnja, opet je govorio da će biti upitne isplate mirovina i plaća iz proračuna ako se monetizacija po takozvanom planu B ne provede i Hrvatska ne dobije oko 1,3 milijarde eura od toga. A kako bi se vidjelo koliko je Hajdaš Dončić u svim tim svojim prijetnjama o posljedicama neprovođenja svojih genijalnih ideja nesuvisao, dovoljno je vratiti se tri dana prije nego je opet plašio umirovljenike i radnike. Tada je, 24. travnja, Hajdaš Dončić najavio raspisivanje natječaja za gradnju Pelješkog mosta ovo ljeto i dovršetak njegove gradnje 2018. ili 2019. godine.

A ne tako davno taj isti Hajdaš Dončić prijetio je da neće biti tog mosta ako propadne davanje autocesta u koncesiju. Sad, eto, najavljuje da će graditi Pelješki most iako nema koncesije, iako IPO nije proveden, iako još nije odobreno sufinanciranje njegove gradnje od EU. I tako je u samo tri dana svemogući Hajdaš Dončić sagradio Pelješki most, i to bez i jedne osigurane kune za njegovu gradnju te smanjio mirovine i plaće koje se isplaćuju iz državnog proračuna. A kako je to uspio, to je valjda samo njemu jasno.

>>Hajdaš Dončić: Ne uspije li plan B monetizacije, upitne su mirovine i plaće

>>'Moja izjava krivo je interpretirana, nisam želio plašiti ljude'

Komentara 21

ST
stjepanveliki
19:41 29.04.2015.

Ovaj gospodin nema snage i moci preplasiti nikoga jer ga svi dozivljavaju za redikula(tako je to u Dalmaciji).On se jadan pogleda kuci u ogledalu pa se prepadne onog sa druge strane, istrci iz kuce misleci da moze nastaviti sa prepadanjem

OB
Objektivno...
19:05 29.04.2015.

Molim uredništvo VL da nas usreći s jednom fotkom iz ministrove rane faze kada je u Vladu ušao sa onim lijepim loknicama...

SP
Spidulek
19:53 29.04.2015.

U našem zahtjevu za dodjelu novca iz EU fondova a za izgradnju prometne infrastrukture Pelješki most se nigdje ne spominje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije