Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivši dekan FER-a

Jovanovićev nasljednik – Tko je novi ministar Vedran Mornar?

Vedran Mornar
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/5
11.06.2014.
u 12:30

Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja

Novi ministar obrazovanja je Vedran Mornar, bivši dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva, koji je od početka uključen u provođenje državne mature. Prije četiri godine bio je kandidat za rektora Zagrebačkog sveučilišta.

Uspješno je surađivao s tri ministra obrazovanja – prof.dr. Draganom Primorcem koji ga je uključio u tim za provođenje državne mature, te njegovim nasljednikom Radovanom Fuchsom. Posebno dobru suradnju, prema informacijama upućenih, ostvario je sa, sada već ministrom u odlasku Željkom Jovanovićem. Ono što je iznenadilo mnoge u akademskim krugovima je da e Mornar odlučio prihvatiti ponuđeno mjesto ministra obrazovanja u trenutku kad mu je ostalo godinu i pol mandata. Sigurno je da u tako kratkom vremenu malo toga može učiniti.

Poznato je da se godinama zalaže za uvođenje male mature na kraju osnovnoškolskog obrazovanja i da uporno inzistira na promjenama koje bi naše učenike, posebice petnaestogodišnjake koji sudjeluju u PISA istraživanjima, približile rezultatski njihovim najuspješnijim vršnjacima. Inače, Mornar je rođen 1959. godine u Zagrebu gdje je s 22 godine diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu.

Foto: Anto Magzan/PIXSELL

>>Varga i Mornar ulaze u Vladu! Odlaze Rajko Ostojić i Jovanović

>>Apsurd obrazovanja: 
U Hrvatskoj 380.000 nezaposlenih, a vapi za IT stručnjacima

>>Vedran Mornar: Državna matura diže razinu obrazovanja

>>Dekan: USKOK nije ništa našao na FER-u, ovo je lov na vještice

Komentara 80

TO
tommyyy
22:10 10.06.2014.

Kao student FER-a koji je iskusio sve ''blagodati'' Mornarova sistema, odgovorno tvrdim da će ovaj potez biti posljednji čavao u lijes hrvatskog školstva.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
22:38 10.06.2014.

Bit će mu izuzetno teško da bilo što učini dobro nakon Jovanovića. Ioanko je to samo do prijevremenih izbora, kada će biti "OBA SU PALA" ( i onaj crveni na Pantovčaku i ovaj na Markovu trgu)!

PR
prtlje
22:35 10.06.2014.

caca mi je lani umro....i ne doceka zelju svog zivota...Hrvatsku bez Linica i Jovice...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije