Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fakulteti kao feudi

Jovanović: Vjeronauku je mjesto u crkvi, ali neću ga istiskivati iz škole

željko jovanović
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
09.12.2013.
u 16:00

Za učitelje, ravnatelje i dekane najavio je licencije, a za pojedine fakultete rekao je da su kao feudi, a njihovi dekani jaki feudalci sa slabim kraljem

Govoreći danas o tome što je njegovo ministarstvo učinilo u protekle dvije godine, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović mediokritetima je nazvao sve profesore, dekane, rektore i znanstvenike koji su bili protiv Zakona o znanosti i visokom obrazovanju.

– Kad se krenulo u pripreme zakona, otpor mediokriteta akademske zajednice godinu je dana odgodio ono što smo željeli postići – kazao je.

Vjeronauk ostaje

Na novinarsko pitanje hoće li građanski odgoj, koji se u školama provodi, kako je rekao “drugu i zadnju godinu eksperimentalno”, biti alternativa vjeronauku, odgovorio je: – Osobno smatram da je vjeronauku mjesto u crkvi, a ne u školi. Ali, kao ministar tvrdim da nemamo namjeru istiskivati vjeronauk iz škola. Nitko se ne treba bojati, nećemo istiskivati, a i ne možemo, vjeronauk, a građanski odgoj će se uvesti od prvog razreda osnovne škole.

– Da smo imali građanski odgoj, ne bismo imali homofobni referendum, a ni pokušaj referenduma koji je uperen protiv cijele jedne nacionalne manjine – dodao je Jovanović.

Licencije i za dekane

Za učitelje, ravnatelje i dekane najavio je licencije, a za pojedine fakultete rekao je da su kao feudi, a njihovi dekani jaki feudalci sa slabim kraljem. Nakon što je pobrojio sve učinjeno, od uvođenja zdravstvenog odgoja kojim su, kako je naglasio, zadovoljni roditelji, učenici i nastavnici, pa do Strategije razvoja obrazovanja, Jovanović je zaključio: – Odgovorno tvrdim, bez obzira na sve kritike, od kojih su neke opravdane, a neke nisu, bez lažne skromnosti, da smo jedno od najuspješnijih ministarstava ove vlade. Odbio je komentirati najavu raskidanja kolektivnih ugovora.

>>Jovanović kazneno prijavljen zbog 'poticanja na neisplatu plaća'

Komentara 55

Avatar mv3721
mv3721
16:20 09.12.2013.

Kad loš doktor vodi prosvjetu - imamo nikakve rezultate u njegovu ministarstvu.

Avatar z11
z11
16:51 09.12.2013.

... a građanskom odgoju mjesto je u mjesnoj zajednici, glazbenom odgoju u glazbenoj školi, tjelesnom odgoju na sportskom igralištu, itd. itd. ?!? Međutim, naše društvo već ima svoje vrijednosti i identitet, na kojima se temelji i školstvo, vrijednosti koje su koje su upisane u srce i za koje vrijedi živjeti i žrtvovati se. Sve ostalo - prolazi brzo ...

DU
Deleted user
16:40 09.12.2013.

Ovakav lik kao što je Jovanović više nikad ne bi smio obnašati niti jednu dužnost u bilo kojem državnom tijelu , čak niti u ovakvoj vladi čiji je predsjednik Milanović. Ostaje samo nada da je ovo početaka političkog kraja ii Jovanovića i Milanovića, a ujedno i stranke koja je pravni sljednik zločinačke organizacije SKH/SKJ.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije