Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMNA REAKCIJA

Josipovića na Facebooku pitao što mu je otac radio u 2. svjetskom ratu, evo što mu je odgovorio

Ivo Josipović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/2
29.09.2016.
u 12:36

"Zar predsjednica Grabar-Kitarović zaista neće ništa reći u povodu mise za ustaške generale i zločince?"

Bivši predsjednik Ivo Josipović uputio je kritiku svojoj nasljednici Kolindi Grabar-Kitarović jer nije reagirala na slavljenje ustaštva na misi za ustaške generale.

– Zar predsjednica Republike i Vrhovna zapovjednica oružanih snaga RH Grabar-Kitarović zaista neće ništa reći, još manje učiniti, u povodu mise za ustaške generale i zločince na kojoj vojni vikar 3. gardijske brigade slavi ustaštvo!? Zanimljivo, novinari je o tome, kao ni o ispadima generala Glasnovića protiv studenata, ništa ne pitaju. Zapravo, i bez upita, predsjednica bi trebala, kako je obećavala, lupiti šakom o stol – objavio je Josipović jučer na Facebooku.

Na objavu je dobio i pozitivne i negativne komentare. Jedan korisnik rekao mu je kako ni njega nitko nije pitao o tome što je njegov otac, partizan i komunistički dužnosnik Ante Josipović radio u suton Drugog svjetskog rata. No Josipović je imao spreman odgovor.

– Evo, reći ću vam. Bio je u Africi u El Shattu – odgovorio mu je Josipović.

El Shatt je bio kompleks izbjegličkih logora u Egiptu u kojemu je krajem i nakon rata boravilo evakuirano stanovništvo dalmatinskih otoka, primorja i Zagore. Ante Josipović tamo je radio kao organizator života u izbjegličkom logoru.

>> Glasnović bio na misi za časnike NDH: 'U Hrvatskoj se nastavlja povijesna inverzija, laž, obmana'

>> Misa se može služiti i za Antu Pavelića i za Josipa Broza Tita

Komentara 222

DU
Deleted user
12:54 29.09.2016.

Ključno pitanje bi bilo što mu je tata radio nakon 2 svj. rata.

DR
drugPlenky
12:47 29.09.2016.

Pa nitko te ne pita za Afriku, što je radio na Dinari, Zelengori, Blaiburgu.....to te čoek pita

DU
Deleted user
12:42 29.09.2016.

Tko je taj čovjek?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije