Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Priče iz povijesti'

Josipović: Tito smeta neke koji su ideološki opterećeni

Ivo Josipović u Varaždinu
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/2
01.07.2014.
u 21:32

Predsjednik Josipović je rekao kako priče iz povijesti ne smiju zasjeniti sadašnjost.

Predsjednik Ivo Josipović osvrnuo se u intervjuu u Dnevniku HTV-a na članstvo Hrvatske u EU rekavši kako se radi o prvoj godini pa se ne može očekivati korak od sedam milja. - Sve ovisi o nama - rekao je Josipović.

Josipović je rekao i kako dolazak čelnika Gazproma u Hrvatsku nije otkazan, već odgođen, kao i da je njegov dolazak najavio ministru Ivanu Vrdoljaku te da ne zna kako za to nije znao premijer Zoran Milanović.

Komentirajući izjavu HDZ-ove kandidatkinje za predsjednicu Kolinde Grabar-Kitarović da želi Hrvatsku bez gladnih i siromašnih Josipović je rekao da to žele svi. - Po tome gospođa Grabar-Kitarović nije specifična. Problem se rješava projektima koji otvaraju gospodarsku perspektivu i radna mjesta - izjavio je Josipović.

Predsjednik se dotaknuo komentara oko (ne)uklanjanja Titove biste iz Ureda predsjednika. Podsjetimo, šef HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je kako bi prvo, kada bi postao predsjednik države, uklonio Titovu bistu, na što mu je bivši predsjednik Stjepan Mesić odgovorio 'lekcijom iz povijesti' putem priopćenja. Josipović je rekao kako priče iz povijesti ne smiju zasjeniti sadašnjost. - Tito smeta neke koji su ideološki opterećeni - rekao je i dodao kako je bilo i dobrih i loših aspekata.

Josipović je u intervjuu rekao i kako dvije velike stranke SDP i HDZ imaju velike probleme za koje se nada da će riješiti.

>> Predsjednik RH treba bistu Gotovca, a ne Tita

Komentara 156

SE
sestrićna
21:40 01.07.2014.

stalno laprdanje o maršalu nije ništa drugo doli strah za privilegije koje taj plač donosi..jer strahovi su konjukturni od njih se dobro zivi..i to već treću genraciju...

BI
billynik
21:41 01.07.2014.

Koji demagog, pa on svoju kampanju bazira na tim ideološkim podjelama.

AP
apolon
21:39 01.07.2014.

Hahaha... zar opet? Čemu nepotrebno raspravljati o važnijim temama kada su Mirko i Slavko našoj "eliti" zanimljiviji likovi???? zanimljiviji likovi????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije