Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nabava automobila

Josipović: To je nepromišljen potez! Nije u skladu s trenutkom u kojem živimo

Ivo Josipović
Foto: Robert Anic/PIXSELL
18.02.2014.
u 20:11

Upitan je li rješenje štedjeti na liječnicama i profesorima, Josipović je dogovorio kako "izgleda da na svemu moramo štedjeti"

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u Dnevniku plus govorio je o nabavi automobila, rebalansu proračuna, o tome može li Vlada izvući državu iz krize te stanju u BiH.

Upitan je li Hrvatska četiri godine nakon njegove inauguracije Hrvatska pravedna zemlja odgovorio je da u nekim segmentima jest, no da je socijalna pravednost i dalje gorući problem. 

Osvrnuo se i na vladinu kupovinu automobila:

 – To je nepromišljeni potez koji nije u skladu s trenutkom u kojem živimo. Štednja, posebice na statusnim simbolima, mora uvijek biti prisutna, rekao je Josipović.

Na svemu se mora štedjeti

Upitan je li rješenje štedjeti na liječnicima i profesorima, Josipović je dogovorio kako "izgleda da na svemu moramo štedjeti".  

– Proračunski rezovi su nužni, ali nema nijedne stavke na kojoj se ne štedi, rekao je Josipović i dodao kako moramo biti svjesni da su pred nama godine kad će uštede biti nužne. Očekujem da će Hrvatskoj doći bolji dani, rekao je.

Istaknuo je kako se najviše napora mora učiniti na otvaranju novih radnih mjesta i privlačenju investicija bez kojih zapošljavanja nema.

O izmjenama Zakona o radu i najavi generalnog štrajka rekao je kako su mirni prosvjedi u skladu sa zakonom te ne bi trebali izazivati sablazan.

 - Nama je u interesu da u susjedstvu imamo mirnu i stabilnu zemlju. Nije realno da će neki Mesija koji će doći izvana i sve spasiti, rekao je.

Upitan što očekuje od predsjedničke kampanje, rekao je kako se nada da ona neće biti prljava.

Očekuje 'čistu' kampanju

 - U svojoj posljednji godine mandata uložit ću sve da dođe do promjene Ustava, a u tom periodu želim ojačati i komponentu gospodarske diplomacije.

O predstečajnim nagodbama rekao je kako je neke stvari možda trebalo drukčije postaviti te da moramo osigurati da se mehanizmi ne zloupotrebljavaju za pogodovanje privatnim interesima.

O operaciji oka kojoj se nedavno podvrgnuo kazao je kako očekuje da će se utvrditi da je sve rađeno sukladnim propisima

>> Evo koje je automobile Vlada odlučila kupiti i po kojoj cijeni

>> Milanović: Realne brojke su manje, u četvrtak mijenjamo odluku!

Komentara 110

CA
Catalonia
20:16 18.02.2014.

Drug pravednik je najveci glumac i prodavac magle..on i onaj dikobraz prije njega....nedaj boze da dobije jos 1 mandat...di mu je dejan jovic??????sramota.uzas....

DH
dalibor.hren
19:05 18.02.2014.

Vladajući šdede na svemu osim na svojim plaćama i luksuzu.

Avatar pretplatniik
pretplatniik
19:03 18.02.2014.

Predsjedniče ,a jel realno trošiti u vremenu kojem živimo i to jedini u Europi na ured "potpredsjednika" Mesića milijun i dvjesto tisuća kuna godišnje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije