Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podrška reformi

Josipović i Holy na prosvjedu 'Hrvatska može bolje': Evo što su poručili!

prosvjed Zagreb
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/13
01.06.2016.
u 19:39

- Podržavam kurikularnu reformu i stručnjake koji su je sačinili. Bez kurikularne reforme nemoguće je graditi uspješniju Hrvatsku - kazao je Josipović.

Na prosvjedu podrške kurikularnoj "Hrvatska može bolje" bili su i bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović i bivša predsjednica stranke OraH Mirela Holy.

Ivo Josipović, bivši predsjednik Hrvatske: Podržavam kurikularnu reformu i stručnjake koji su je sačinili. Bez kurikularne reforme nemoguće je graditi uspješniju Hrvatsku. Ovo je prosvjed za bolju Hrvatsku protiv novog mračnjaštva.

Mirela Holy, bivša predsjednica Oraha: Ako želimo pozitivno utjecati na društvo, društvo se nikako neće promijeniti ako ne budemo imali dovoljnu masu kritičkih ljudi koji će razmišljati svojom glavom. Djecu treba prestati navoditi na to da 'bubaju' činjenice bez da razmišljaju svojom glavom.

Mislav Žagar, kandidat za gradonačelnika Zagreba stranke Naprijed, Hrvatska: Ovdje sam na prosvjedu zbog svoje djece i sve one djece koja u 5. razredu osnovne škole uče po udžbenicima iz 1995. Pa tako uče kako danas u 21 stoljeću izgleda kompjuter i da se u kompjuter ubacuje disketa. Ovdje sam zato što podržavam nastavak reforme obrazovanja

Rada Borić: Tko nije bio ovdje, propustio je vidjeti da postoji Hrvatska koja želi bolje i traži da bude bolje. Veseli me da je ovaj skup pokazao drugačije lice Hrvatske jer smo svjedoci raznih lica, raznih skupova i onih koji zazivaju na nasilje. Kao što je nedavno bio skup pred Vijećem za elektroničke medije. Ovaj skup danas skup je kulturne Hrvatske. 

Mama Marina Majić Crnković: Ovdje sam jer imam dvoje djece od pet i tri godine, i ovdje sam jer želim da oni jednog dana idu u bolju i drugačiju školu nego štop sam ja išla. I da nauče razmišljati svojom glavom i samostalno zaključivati. Politici bi poručila da nema što raditi u kreiranju ove reforme.

Komentara 36

Avatar navijač
navijač
19:55 01.06.2016.

Čim yusipović nešto podržava znači da to nevalja za Hrvatsku , ovo je bio skup neprijatelja hrvatske samostalnosti.Ali nećete razbojnici !!!!!

MM
mmaraci4
20:00 01.06.2016.

Najbolji je onaj dio lektire (Kurikuluma koji se brani)za osnovnu školu gdje:" jedan muškarac guzi drugoga nakon čega se zorno opisuje izgled prljavog spolovila".Dragi moji Vi ste danas prosvjvedovali da vam vaša djeca u osnovnoj školi pišu i čitaju lektiru o ovome što sam napisao.Ne vjerujete? Potrudite se pa će te vjerovati .Treba mislit glavom a ne .....

Avatar MRP
MRP
19:49 01.06.2016.

"kukuriku reforma"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije