Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Josipović, Čačić, J. Kosor i Linić – želja za vlašću koja bi i na Marsu opstala

glasanje
Grgo Jelavić/Pixsell
27.03.2015. u 12:00

Na Marsu nema života. Ali sigurno ima nešto ljudsko što i tamo živi koliko god mu prirodni uvjeti ne pogoduju. To je – želja za vlašću

Na Marsu nema života. Ali sigurno ima nešto ljudsko što i tamo živi koliko god mu prirodni uvjeti ne pogoduju. To je – želja za vlašću. Znanstvenici, pokušajte je naći i prije ćete uspjeti nego u potrazi za biosom. Za početak, krenite od naslovne stranice jednog hrvatskog političkog tjednika na kojoj su slike četvero političara koji po svim prirodnim zakonima u politici više ne bi mogli opstati, ali ne samo da im se predviđa opstanak nego se organiziraju u nekakav “lijevi pakt” ili “lijevi centar” koji bi trebao pomrsiti račune dvjema najvećim strankama, HDZ-u i SDP-u. Idemo redom.

Prvi je na slici Ivo Josipović, bivši predsjednik države. Ni najdobrohotniji ni u nedavnoj predizbornoj kampanji ni prije, osim fraza, nisu uspijevali naći baš ništa opipljivo što je Josipović učinio za Hrvatsku ili njezine građane. A već više od pet godina za njim se vuku sjene afera s Komercijalnom bankom i ZAMP-om. Cijelo to vrijeme nije ih se uspio otresti. Uoči prošlih predsjedničkih izbora zbog njih je imao žestok okršaj s glavnim tajnikom HDZ-a Milijanom Brkićem. Čak je Brkiću zaprijetio sudom, ali poznat kao veliki ratnik iz obrane Hrvatske, Brkić je paljbu na Josipovića samo pojačao i ponovno ga optužio za “nezakonite radnje”, to jest za izvlačenje novca iz blokirane banke, što nije uspjela “sirotinja kojoj su tamo propali novci”. Zbog tih afera Josipović se naveliko sukobio i s Miloradom Pupovcem zato što ga je tjednik “Novosti”, koji Pupovac potpisuje kao izdavač, napadao jače, češće i konkretnije od Brkića. Još bi se moglo podosta pisati o izbornom gubitniku Josipoviću, o njegovu denunciranju vlastite zemlje u parlamentima Izraela i BiH, ali treba “dati riječ” drugom na slici, besmrtnom Radimiru Čačiću.

Iz Milanovićeve vlade morao je otići pošto je pravomoćnom postala presuda kojom je osuđen na zatvor kao krivac prometne nesreće u kojoj je poginulo dvoje Mađara. Ali taj otpadnik iz HNS-a za visoko mjesto na ljestvici političarske nemoralnosti u Hrvatskoj ima i drugih zasluga – novinar Krešimir Kovač napisao je cijelu knjigu o njegovim malverzacijama u Coningu, o dugu od oko pola milijarde kuna koji je napravio namjernim stečajem i nikad ga nije vratio, a u tom su dugu i državni deseci milijuna kuna. Knjiga ima obilje uskličnika iza rečenica u kojima se autor čudi što Čačić nikad nije bio na udaru Državnog odvjetništva. No to je samo jedan od mnoštva sramotnih “previda” Mladena Bajića, kojima je utirao put prema Ustavnom sudu.

Treća je na slici Jadranka Kosor, osoba koju će povijest politike u samostalnoj Hrvatskoj upamtiti ponajprije po dugogodišnjem stvaranju kulta ličnosti, to jest kulta Ive Sanadera, u čemu po servilnosti, ulizivanju i samoponižavanju nema premca u hrvatskoj politici a i mnogo šire. Zahvaljujući njoj, a i drugima u HDZ-u, Sanader je godinama mogao biti kriminalac, veleizdajnik, krčmiti nacionalne interese te moralno i materijalno uništavati Hrvatsku do razmjera koji će doticati niz budućih naraštaja. Na svom odlasku ju je isti taj čovjek postavio na čelo HDZ-a i Vlade. Tako je i zemlju i stranku vodila bez legitimiteta, a kad je, dvaput, taj legitimitet htjela zaslužiti na izborima, doživjela je debakl.

Četvrti je na listi Slavko Linić, kojeg je iz sadašnje Vlade izbacio Zoran Milanović. Od Račanova vremena bio je sudionik cijelog niza afera, među kojima je najpoznatija prodaja dubrovačkog hotela Excelsior Goranu Štroku, u kojoj je državu oštetio za 120 milijuna kuna, a bit će da je i on pri tome zaslužio koju lipu.

Dakle, tih četvero gubitnika, stranačkih otpadnika, osobe kojima su se bavili ili trebali baviti sudovi, koje po prirodnim osobinama što ih očekujemo od onih koji hoće upravljati našim sudbinama, nemaju više ni kisika za disanje, ni vode za piće, ni sile teže za održavanje na nogama, ni bilo kakvih uvjeta za život u vođenju zemlje – nude nam se da odlučuju o našim životima. Hrvatska je doista posebna zemlja – kad dosegne dno, to dno joj hoće biti na čelu!

>>Znaju li na javnoj dalekovidnici da su '80. ostale u prošlosti

>>Kako je dr. Franjo Tuđman postao glavni argument ljevičara u obrani diktatora Tita

Komentara 10

DA
darwil
14:44 27.03.2015.

Ivkošiću a kak to da nisi komentiral lika koji si po želji ne može otvoriti vrata,ugasiti svjetlo,tuširati se,jesti ala card,popiti čašu vina a da ne kažem služiti mobitelom,sresti slučajnog prolaznika......Veće želje za vlašću od Bandića može još samo imati Ivkošić pod skutama HDZ-a.

DU
Deleted user
16:10 27.03.2015.

HDZ-ovci i SDP-ovci nisu nikada imali želju za vlašću. Tim slijedom zaključujem da su samo imali želju za novcem i zbog te želje pokradoše silne milijarde. Vidiš, Ivkošiću, bolje bi ti bilo da malo uključiš mozak prije nego što započneš pisati političke pamflete.

Avatar New_Fukasaky
New_Fukasaky
00:33 28.03.2015.

Zanimljivo. Ako si sedamdesetih pokušao govoriti o stranačkom pluralizmu, od partije bi dobio po prstima - boriš se za vlast. Ma prošao si i gore, u zatvoru ili emigraciji. Vlast je tada bila rezervirana za - partiju na vlasti. I gle sad, 2015. slobodnomislećeg intelektualca Milana Ivkošića koji je shvatio da Josipović, Čačić, Kosor i Linić žele vlast. Zamisli! Pa on sigurno zna za koga je vlast rezervirana.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije