Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP AS

'Josipović blati HNS, ali ne spominje svoju odgovornost'

Ivo Josipović
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
26.11.2014.
u 15:14

Predsjednik se, kažu, nije udostojio pratiti nogometna događanja, kako bi igrači, navijači i cijeli hrvatski narod osjetili potporu državnog vrha, osobito kada igra naša reprezentacija

Iz HSP-a dr. Ante Starčević oglasili su se u povodu nedavnog istupa predsjednika Ive Josipovića vezanog za stanje u hrvatskom nogometu i učestalu pojavu huliganizma na utakmicama hrvatske reprezentacije. U priopćenju koje potpisuje predsjednik Nadzornog odbora stranke Đuro Božanović Josipoviću je postavljeno pitanje što je on učinio kako bi hrvatski sport doista bio ogled zabave, mira, spokoja i nacionalnog ponosa.

– Josipović spominje sramotu koju je šačica huligana priuštila krovnoj instituciji hrvatskog nogometa te govori kako su našim nogometom zavladale kaljuža i močvara, ali ne navodi kako su on i aktualna Vlada najodgovorniji za stvaranje te močvare – kaže Božanović. U priopćenju se dalje navodi kako bi se Josipović osobno trebao sramiti tih nemilih događaja, jer "niti jednom nije dokazao mu je hrvatska nogometna reprezentacija draga i pri srcu i nikada joj javno nije odao potporu i poštovanje za postignute uspjehe".

Predsjednik se, kažu, nije udostojio pratiti nogometna događanja, kako bi igrači, navijači i cijeli hrvatski narod osjetili potporu državnog vrha, osobito kada igra naša reprezentacija.

– Zašto niste izvršili pritisak na Vaše kolege iz Vlade da reagiraju na navodne propuste u HNL-u i HNS-u, pa tek onda krenuli s osudama i napadima? Umjesto toga, Vi osuđujete jedino tradicionalni hrvatski pozdrav i sve što je povezano s tradicijom i duhom hrvatskog naroda – ističe se u otvorenom pismu koje je iz HSP-a dr. Ante Starčević odaslano hrvatskom predsjedniku.

>>Tomac: Bila bi prava katastrofa kada bi Josipović opet pobijedio

>>Komadina dao podršku Josipoviću: 'Ostali kandidati su lošiji'

Komentara 40

LA
laptop
15:28 26.11.2014.

A sta vas cudi drug predsjednik ima odgovornost samo prema regionu.

Avatar navijač
navijač
15:33 26.11.2014.

Josipoviću smeta HNS zato što je to još jedna od malobrojnih institucija koje su zadržale Hrvatski karakter.

DR
Drivoex
17:44 26.11.2014.

Ivo probudi se konačno u drzavi u kojoj jos uvjek obnašao funkciju predsjednika, jos kratko Ivo narod Hrvatdku te skužio Ivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije