Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ime obitelji:

'Izjednačiti brak i istospolnu zajednicu pravno je i životno neprihvatljivo'

u ime obitelji
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
24.01.2014.
u 12:46

Predmetnim referendumom narod ove zemlje pronosi širu vrijednosnu i pravnu poruku predstavnicima javne vlasti, poručuju iz inicijative.

Inicijativa 'U ime obitelji' poslala je pismo saborskim zastupnicima  vezano uz prijedlog Zakona o životnom partnerstvu.

 - Građanska inicijativa skreće pozornost na odredbe prijedloga Zakona kojima bi se, kada bi Zakon bio izglasan, bitno narušilo povjerenje građana u pravnu državu i vladavinu prava, a što bi ujedno dovelo do pravne nesigurnosti. Usvajanje takvog Zakona svakako predstavlja ugrožavanje načela vladavine prava i nepoštivanje izričite volje birača potvrđene na referendumu koji je održan održao 1. prosinca 2013. godine. Na navedenom referendumu, 65,87 % birača se izjasnilo ZA to da se u Ustav RH unese odredba da brak predstavlja zajednicu žene i muškarca, te predmetnim referendumom narod ove zemlje pronosi širu vrijednosnu i pravnu poruku predstavnicima javne vlasti, poručuju iz inicijative.

U inicijativi smatraju kako se 'zakonom' uzima naziv brojnih instituta iz obiteljskog prava i postupaka koji se faktično odnose na brak i bračne odnose, te se odnosi između istospolnih parova uređuju na identičan način, samo pod drugim nazivom.

 - Zakon zapravo, pokušava izjednačiti različite zajednice – brak i zajednicu istospolnih parova, što je pravno i životno neprihvatljivo.

>> Deklaratorno utvrđeno da od 1. prosinca u Ustavu imamo definiciju braka

Komentara 5

Avatar Plantago
Plantago
14:15 24.01.2014.

Ajde, obiteljaši, odskakućite u velikim skokovima. Najveći "džouk" je upravo ovo "za obitelj" , kad su oni upravo protiv obitelji, jer niti je brak cijela obitelj, niti je obitelj samo brak. Da, izjednačuju se neka prava i obveze, i gdje je tu problem? Imamo naziv "brak" ustavom rezerviran samo za nas heteroseksualce, i nitko nas više ne "ugrožava". Pustimo i druge ljude da mogu živjeti punim plućima, a ne da se moraju skrivati.

Avatar Češer
Češer
15:00 24.01.2014.

Obiteljasi razgulite i vodite svoju brigu a ne tudju, muka mi je od vas licemjera.

Avatar __________
__________
14:31 24.01.2014.

Sad vrh sablje kruna visi, sad vrh krune sablja pada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije