Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEF TIH-A

Zorislav Antun Petrović nezavisni kandidat na listi Laburista

Zorislav Antun Petrović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
13.08.2016.
u 14:41

Antikorupcijski stručnjak izlazi prvi put na izbore za Sabor

Pošto su Hrvatski laburisti danas predali izborne liste doznalo se da je, kao nezavisni kandidat, nositelj njihove liste u 7. izbornoj jedinici antikorupcijski stručnjak Zorislav Antun Petrović. Nekadašnjem predsjedniku hrvatskog Transparency Internationala to je prvi izlazak na parlamentarne izbore.

- Nakon što sam ušao u drugo desetljeće borbe protiv korupcije i zagovaranja rješenja koja će smanjiti rasipanje resursa u Hrvatskoj, počevši od proračunskih pa do prirodnih, shvatio sam da velike stranke nemaju ni interesa ni snage za mijenjanje ovog sustava jer su na njemu i nastale. Na posljednjim izborima pojavile su se neke nove snage za koje sam se nadao da mogu nešto pomaknuti, no brzo se ispostavilo da je i kod njih upitna transparentnost djelovanja, a to je temeljni preduvjet da se korupcija suzbije - kazao nam je Petrović potom pojasnivši da su u obzir za suradnju došle samo dvije stranke - Laburisti i ORaH, jer su to jedine dvije stranke za koje zna da u statutima imaju propisano da im članovi ne mogu biti ljudi koji su pod kaznenim progonom.

- Nadao sam se da će biti moguće te dvije stranke spojiti u koaliciju pa da budem njihov zajednički kandidat. Nažalost, do te koalicije nije došlo pa idem kao nezavisni kandidat s Laburistima. To je stranka bez afera koja je i do sada pokazivala višu razinu etičnosti od ostalih aktera, stranka koja je socijalno osjetljiva i koja brine o najvrednijem resursu kojeg jedna zemlja ima, a to je rad, ono što njeni građani stvore. Vjerujem da smo sjajna kombinacija jer Laburisti imaju sjajan program koji će omogućiti rad, stvaranje novih vrijednosti u našem društvu, a ja znam kako tu novu vrijednost, odnosno zajedničku imovinu, sačuvati od političara ljepljivih prstiju ma iz koje stranke bili - reče Petrović koji će idućih dana predstaviti svoj dio izbornog programa naslovljen - Antikorupcijski manifest.

>> Laburisti o obećanjima SDP-a i HDZ-a: 'Upiškit ćemo se u pelene od smijeha!'

Komentara 8

MA
MatijaGubecGS
17:51 13.08.2016.

O njemu mogu reći samo tri riječi: ljiga, ljiga, ljiga.

DU
Deleted user
15:57 13.08.2016.

Josipovićev kolega

ĆA
ćaćaća
20:02 13.08.2016.

još jedan s čudnim imenom..ovo antun je prevara...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije