Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRŽAVNA REVIZIJA

Vesna Pusić: Očito je da se konkurencija baš jako boji HNS-ovih ljudi, ne prezaju pred lažima

Vesna Pusić
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/3
11.08.2016.
u 18:54

Vesna Pusić oglasila se o optužbama zbog otkrića Državne revizije o nepravilnostima za vrijeme njenog mandata u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

S administrativnom tajnicom sklopljeni su ugovori o djelu preko kojih joj je isplaćeno 300.000 kuna.

- Kao što je vidljivo iz sadržaja ugovora, on je sklopljen upravo za poslove koji nisu u opisu radnog mjesta tajnice i koji je osoba obavljala izvan radnog vremena. Takav ugovor napravile su stručne i pravne službe ministarstva, a ne ja. A ono što su u mom kabinetu radile 3 tajnice, sada ih radi 6 - komentirala je Pusić na Facebooku.

 

Osvrnula se i na spornu kupnju zgrade u Bruxellesu koja nije u uporabi.

- Zgrada u Briselu je kupljena za stalno predstavništvo pri EU. Po povoljnijoj cijeni od one za koju se ta ista zgrada prodavala nekoliko godina ranije, a kupljena je temeljem odluke Vlade. Preseljenje ide sporo, uglavnom zbog kompliciranih administrativnih zahtjeva briselskih vlasti. Zgrada je neophodna za posao stalne članice EU - objasnila je Pusić.

- Očito je da se konkurencija baš jako boji HNS-ovih ljudi, jer ne prezaju pred lažima i pritiscima na medije i državne institucije, kako bi nešto izmislili, kada već nema stvarnih zamjerki. Oni koji su nanijeli sramotu zemlji svojom vlašću, sada lažima pokušavaju naštetiti onima koji zemlju mogu izvući iz situacije neodgovornosti i neznanja - zaključila je.

>> Mostovac Bulj podignuo kaznenu prijavu protiv Vesne Pusić

Komentara 44

Avatar kenj@c
kenj@c
19:01 11.08.2016.

normalna država bi ovakvu stranku prisilno ugasila

ST
stefj
19:09 11.08.2016.

He, he, gđa Pusić toliko je bila sigurna da će se uhljebiti u UN ili EU strukturama da je zadnje 4 godine nije bilo briga niti za vlastitu stranku, a kamoli za Hrvatsku. Nakon debakla u UN-u, malo je došlaa k pameti, te se sada pokušava vratiti na domaću scenu...

DE
dernek
19:04 11.08.2016.

Drzavna revizija se neboji hns duznosnika ali te afere dorh to treba iztraziti ako im se dadne raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije