Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni načelnik Antunovca

'Nitko nam ne želi reći tko obrađuje državnu zemlju u općini, i to bez ugovora'

ivan anušić hdz antunovac načelnik
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
28.07.2015.
u 16:06

Takva je praksa, poručio je, zadnji put zabilježena 50-ih godina, “kada je zemlju dodjeljivala komunistička partija podobnima, a ne potrebitima”, oštar je Anušić

 Traktori jedne tvrtke obrađuju državnu zemlju u Antunovcu kod Osijeka, a da za to ne postoji ugovor o zakupu. Ustvrdio je to općinski načelnik Ivan Anušić.

– Pravna službe te tvrtke nije nam željela pokazati dokumentaciju po kojoj su ušli na zemlju. Bezuspješno smo to pokušali doznati i od Agencije za poljoprivredno zemljište, I to nekoliko puta – naveo je načelnik Anušić, koji je alarmirao i poljoprivrednu inspekciju.

Još su 322 državna hektra u Antunovcu neobrađena, uglavnom jer su donedavno bila pod minama. Od toga, 250 hektara nije obrađivano 25 godina pa u Općini smatraju kako bi ga se trebalo iskoristiti za ekološku proizvodnju.

Nakon razminiranja, općinski su čelnici, tvrde, lani dostavili svu dokumentaciju Agenciji kako bi se raspisao natječaj i zemlja podijelila seljacima. Odgovor i dalje čekaju.

- Međutim, Ministarstvo poljoprivrede u travnju je izmjenama zakona omogućilo zaobilaženje općina i gradova i dodjelu zemlje u zakup bez javnog poziva. Omogućava to ministarstvu da bez znanja javnosti dodjeljuje zemlju na netransparentan način, po vlastitom nahođenju i na štetu OPG-ova – stava je Anušić.

Takva je praksa, poručio je, zadnji put zabilježena 50-ih godina, “kada je zemlju dodjeljivala komunistička partija podobnima, a ne potrebitima”.

- Takav scenarij, nažalost, vidimo i danas – zaključio je.

>> Raspušten osječki HDZ, povjerenik je Ivan Radić

Komentara 20

TO
Toni_osk
23:18 28.07.2015.

Nadam se da će se tome stati na kraj kad dođete na vlast, ovo sto radi ova nenarodna vlast je više nemoguče gledati i ljudskim razumom razumjeti. Korjenje komunizma je i danas jako prisutno i to treba osječi i baciti

Avatar mirica19
mirica19
23:40 28.07.2015.

SDP se više ne bavi problemima u zemlji, samo je predizborna promocija bitna...

Avatar Pavel ic
Pavel ic
17:40 28.07.2015.

hebes zemlju to je velika papirologija lakse je uvest iz drugih zemalja.svima se isplati poljoprivreda samo nasim ne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije