Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inauguracija

Grabar-Kitarović ima svoje želje, bit će iznenađenja

kolinda
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL
1/2
27.01.2015.
u 13:47

Protokol inauguracije trebao bi se razlikovati od dosadašnjih

Inauguracija nove hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović bit će 15. veljače, i službeno je danas novinarima u Saboru nakon obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta potvrdila Jadranka Jureško Kero, voditeljica tranzicijskog tima izabrane predsjednice. Jureško Kero u Saboru je bila u pratnji Kolinde Grabar-Kitarović, no ona nije željela davati izjave.

– Točno je da će biti 15. veljače, to je danas usuglašeno i potvrđeno u Uredu predsjednika, dakle u nedjelju. Građani pozitivno reagiraju na taj datum, a u ovom razdoblju tranzicije sve pripreme idu s Uredom predsjednika, suradnja je jako dobra. Građani će biti na vrijeme obaviješteni o protokolu, a danas je krenula i službena diplomatska nota prema svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima u Hrvatskoj i očekujemo da bi do 5. veljače mogli znati konačan popis svih stranih dužnosnika, državnika predstavnika stranih vlada koji će nazočiti na inauguraciji – objasnila je Jureško Kero te dodala da za sada imaju nekoliko potvrda dolaska stranih predsjednika, ali "zbog sigurnosnih razloga nije primjereno sada o tome govoriti".

Protokol inauguracije trebao bi se razlikovati od dosadašnjih.

– Mislim da će biti i produžen, da neće biti samo 30 minuta kao što je bio dosadašnji protokol. Izabrana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović ima svoje želje, pojavit će se novi nacionalni elementi, bit će tu i garda i lenta i neki dijelovi programa koji do sada nisu bili, ali ponavljam, još uvijek sve dogovaramo s Uredom predsjednika, mislim da će biti ugodnih iznenađenja – kaže Jureško Kero. U proračunu Ureda predsjednika sada je, dodaje, predviđeno oko 600 tisuća kuna za trošak inauguracije, a u taj iznos ulazi i trošak smještaja stranih delegacija.

Novinare je zanimalo želi li izabrana predsjednica i dalje Ured predsjednika s Pantovčaka preseliti u Visoku ulicu.

– Naravno da je to želja izabrane predsjednice, ali tek kad stupi na dužnost imat će sve poluge i sve mehanizme da provjeri koje su mogućnosti i u Visokoj i možda i na drugim lokacijama i da se vidi stanje na Pantovčaku u Uredu Predsjednika pa će se nakon toga, uz dogovor i konzultacije sa stručnjacima, razmotriti koliko je izvediva ideja preseljenja. O tome ćete biti informirani na vrijeme, a ponavljam, sve što je u predizbornoj kampanji govorila i obećavala gospođa Kolinda Grabar-Kitarović potrudit će se maksimalno provesti – naglašava Jureško Kero. 

>> Nikolić vjerojatno neće doći na inauguraciju Grabar Kitarović 

>> Zbog Obame prisega Grabar-Kitarović 3 dana prije

Komentara 476

CI
cika123
13:56 27.01.2015.

Sretno Hrvatska predsjednice, vrati nam nadu u bolje sutra.

OS
osvetnikoluje
14:11 27.01.2015.

Sretno gospođo Hrvatska predsjednice! Izvedite nas što prije iz udbaško-kmerskog zapadnog Balkana!!!!

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:06 27.01.2015.

Ajmo Kolinda počnimo čistiti regionsko crveni smrad koji se nakupljao 5 godina..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije