Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Današnji Večernji donosi:

Ideolog Mosta: Granica za izlazak iz Vlade je blizu

Naslovnica
Foto: Vecernji.hr
1/3
15.05.2016.
u 01:01

Nema te plaće ili honorara koji je uteg za napuštanje „fotelje“ ako stvari ne idu kako treba.

Ivica Relković prestao je obnašati ulogu specijalnog savjetnika potpredsjednika Vlade Bože Petrova te se povukao na „početni položaj“, u Most. Riječ je o događaju koji nije slučajnost, budući da je Relković jedan od najutjecajnijih mostovaca iz sjene. On je čovjek koji je imao ključnu ulogu u iznenađujućem uspjehu Mosta na prošlim parlamentarnim izborima te je, čini se, napustio savjetničko mjesto u Vladi kako bi pripremio mostovce za nove izbore.

Je li prestanak vaše uloge savjetnika potpredsjednika Vlade Bože Petrova tehnički detalj ili se možda Most sprema na izbore?

Neprekidno ponavljamo da Most nije klasična stranka s piramidalnom nedodirljivom hijerarhijom, niti je tako nehomogen kako neki misle, što se vidjelo i u petak kad su upravo zastupnici Mosta svi do jednog korektno odradili sjednicu na kojoj se trebalo glasovati o nizu zakonskih prijedloga i amandmana. Isto tako ponavljamo da je Most sredstvo, poluga za političke promjene. Most nama nije na prvome mjestu kao što su to nekome njihove stranke. Nama je na prvome mjestu Hrvatska. Ako se pokaže da nešto ne ide, radi dobrobiti Hrvatske treba to prekinuti i dati šansu promjenama. Nema te plaće ili honorara koji je uteg za napuštanje „fotelje“ ako stvari ne idu kako treba. Ivan Kovačić je bez ikakave zadrške ostavio poziciju predsjednika Kluba zastupnika, ja sam napustio mjesto posebnog savjetnika i honorar koji je uz to išao. Iako smo Kovačić i ja sada povukli osobne poteze, jer to se u Mostu cijeni i poštuje, Most neće ostati ni u kakvoj Vladi ni s kim radi samozavaravanja da će se stvari sutra popraviti, ako to sutra polako postaje „malo sutra“. Kovačićev potez, a sada i moje napuštanje pozicije savjetnika, znači da je granica za nas vrlo, vrlo blizu.

Cijeli tekst pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista.

Neke od tema koje donosimo u nedjeljnom izdanju:

- Josip Petrović: Nikad nisam razgovarao s Karamarkom o arbitraži, a s Anom radim jer je stručnjak

- Petrović nema funkciju u HDZ-u, ali u stranci vjeruju da utječe na odluke

- Biskup Zdenko Križić: Gayeve se ne smije marginalizirati. Naprotiv, mora ih se poštovati, a oni se trebaju uključiti u život Crkve

- Zagreb može biti pametan grad - jeftiniji, zdraviji i s manje gužvi

- Sergej Trifunović: Rambo mi je rekao: Što se nerviraš, samo tuži tabloide. I dobio sam ih već dvaput

- Marko Grubišić: Prislonili su mi pištolj na čelo i zaprijetili: Priznaj da si postavio bombu u Namu

- Jaroslav Kaczynski: Samo je zastupnik, ali nema političara u cijeloj Europi koji ima toliku moć u svojoj zemlji

Foto: Vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 35

SE
sekta
21:49 14.05.2016.

vi ste jedna jadna izgubljena skupina bijednika......anacionalni amateri.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
21:20 14.05.2016.

opa bato haha. Sad ce biti uzbuna, sad ce poceti kupovina, sad ce se vidjeti tko je moralan a kome je moral relativna stvar.

NO
Norway
22:47 14.05.2016.

Ideolog Mosta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije