Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.09.2014. u 12:00

Prema izvješću Porezne uprave, Kerumova tvrtka Adriatic još od siječnja nije isplatila plaće za 50 radnika, a kada će - ne zna se

Željko Kerum, saborski zastupnik, opušteno je u srijedu “doša vidit kako je” u Saboru i srdačno se sa svima pozdravio. Treći dolazak u Sabor u tri godine sigurno je oduševio njegove razdragane birače, ali je pitanje koliko se tom događaju smiju veseliti i njegovi radnici. Prema izvješću Porezne uprave, Kerumova tvrtka Adriatic još od siječnja nije isplatila plaće za 50 radnika, a kada će - ne zna se. Dok radnici čekaju plaće, Kerum se opušteno šeće, ali kako je to objasnila njegova sestra Nevenka Bečić za Novu TV, “i šetnja kroz grad je određena obaveza”.

Opačić se naglo zainteresirala za resor financija

Milanka Opačić, ministrica socijalne politike, prije samo deset dana nije htjela komentirati pad BDP-a jer to nije njezin resor, kako se izrazila. Afera s poreznim službenikom koji krši hrvatske zakone isto nije iz njezina resora, ali ju je ministrica Opačić ipak odlučila komentirati nakon što je priča procurila u javnost. Ministar financija aferu iz svog resora je pak mudro prešutio i time samo potvrdio svoju konstataciju s početka tjedna da nam “sustav ne funkcionira”.

Veleposlanik u nezavisnoj Škotskoj treba biti s Brača

Arsen Bauk, ministar uprave, sa zanimanjem je pratio škotski referendum i komentirao ga na svom profilu na Facebooku. “Ako prođe ZA, prvi veleposlanik Hrvatske u Škotskoj trebao bi biti s Brača”, lucidno je primijetio ministar.

Šibenskom županu degutantno je poziranje

Goran Pauk, šibensko-kninski župan, našao se u središtu afere s vodom koja danima nije bila ni za piće ni za kuhanje, a na kraju ni za kupanje. Zagađenje središnjeg bazena vodocrpilišta koje opskrbljuje vodom dvije trećine županije toliko ga je zateklo, rekao je za Slobodnu, da je previdio kako u svemu treba pojačano informirati građane, a nije želio ni izaći na teren, među ljude, jer mu je to “degutantno”.“To poziranje i smješkanje u kamere, to zbilja ne mogu”, požalio se župan. No dobro, možemo razumjeti da postoji političar koji ne želi “pozirati i smješkati se u kamere”, ali to je lako riješiti. Kad izlazi na teren, među ljude, ne treba zvati novinare.

>> 'Došao sam vidjeti što se radi, malo pozdraviti ljude'

Komentara 6

DU
Deleted user
12:22 19.09.2014.

Hrvatski političari, opće je poznato, komentiraju SAMO ono u čemu imaju osobni interes, ili (ne znam na temelju čega) MISLE da o nečemu znaju sve ili bar dovoljno. Gđi Opačić ali i kolegama bolje bi bilo zapitati se kakose jednaa Porezna uprava u rješenju poziva na odredbe Ustava o pravu na život, a istodobno ta ista Porezna NE PODUZIMA mjere protiv neisplatitelja plaće, iako i u Ustavu piše da svatko ima pravo na plaću za svoj rad ( ma piše i da imamo pravo na još svašta). Ustav propisuje pravo na plaću za rad, poslodavci mjesečno izrađuju izvještaje Poreznoj o tome jesu li isplatili ili nisu, plaće. Neisplata plaća je kažnjiva. KOGA JE POREZNA KAZNILA I KAKO? ŠTO O TOME KAŽE OPAČIĆ and &

OS
osica
12:40 19.09.2014.

"Nevenka je u saboru a Kerum šeće. Eto recepta za poluprazan sabor. Birajmo jednoga da sjedi drugoga da šeće i neka dijele jednu plaću."

Avatar ingenieurhr
ingenieurhr
13:36 19.09.2014.

ja bih glasao za stranku koja bi predložila smanjenje broja zastupnika u Saboru na recimo 50, ali znam da se to nikada neće dogoditi. Makar znam da to ne bi riješilo probleme u HR.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije