Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTUAKCIJA

HSP zbog Šešelja prijeti slanjem dragovoljaca na granicu sa Srbijom

Daniel Srb
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
21.11.2014.
u 13:49

Ako treba, prema Srbiji ćemo napraviti i Maginot-liniju, poručio je Srb

Nikakve Deklaracije Europskog parlamenta i izjave da se radi o pomahnitalom luđaku neće zaustaviti Vojislava Šešelja, poručio je danas u Osijeku predsjednik HSP-a Danijel Srb. Šešeljev dolazak u Srbiju i politiku izazivanja rata koju je započeo nazvao je otvorenom prijetnjom Republici Hrvatskoj.

– Hrvatska mora biti svjesna toga da će Šešelj u roku od mjesec dana imati skupove sa 100.000 pristalica, kao i da su aktualni srbijanski predsjednik i premijer njegovi bivši politički sljedbenici – rekao je Srb, dodavši da je Šešelj je već uspostavio kontakte s pristalicama iz redova ekstremnih srpskih nacionalista u Hrvatskoj te da su u tijeku dogovori o političkim provokacijama koje će provoditi u Hrvatskoj i kojima će izazvati nemire kod nas.

HSP je zbog toga danas iznio deklaraciju kojom se traži sazivanje hitne sjednice Vijeća za Nacionalnu sigurnost kako bi izdale zapovijedi o pripremama za predstojeće provokacije, podizanje razine pripravnosti sigurnosnih službi i praćenje Šešeljevih pristalica u Hrvatskoj, povećanje sredstava za Ministarstvo obrane u proračunu za 2015. godinu i dovođenje Hrvatske vojske u funkcionalno stanje koje može odgovoriti na zajedničke srpsko-ruske vojne vježbe, hitno premještanje postrojbi Hrvatske vojske u Baranju i Vukovar te utvrđivanje obrambenog sustava na granici prema Srbiji.

HSP-ovci najavljuju da će, ne poduzmu li nadležna državna tijela potrebne sigurnosne mjere, oni sami organizirati dragovoljce koji će utvrditi i osigurati granicu prema Srbiji. Na pitanje novinara kako misli utvrditi granicu prema Srbiji, Srb je rekao: "Ako treba, prema Srbiji ćemo napraviti i Maginot-liniju".

>> Vojislav Šešelj: Hrvati su se zaletjeli 'kao som na durdubak'

>> 'Srbija nema ni milimetar odgovornosti za Šešelja'

Komentara 88

LI
Livi
14:01 21.11.2014.

Gospodine Srb, javljam se kao dobrovoljac, samo ti stani na celo dobrovoljackih odreda. Inace nemoj lupetati u prazno. Da ste vjerodostojni, ne bi vas bilo pet-sest pravaskih stranaka, a da ne govorimo koliko ste NEJEDINSTVENI svi vi koji se pozivate na domoljublje, a svatko od vas hoce biti PREDSJEDNIK makar mu stranka imala samo par stotina clanova.

KA
kaco
14:11 21.11.2014.

Ne bojim se ja susjeda već vas "naših" političara koji ste nas uništili a sad lupate po ostacima,

DU
Deleted user
14:04 21.11.2014.

Što će dragovoljci radit na granici Srbije? Stvarno nemam pojma zašto bi se netko tamo zadržavao i što bi radio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije