Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izborni zbor

HSP-ovci oštro protiv ćirilice u Vukovaru, Benkovcu i Obrovcu

danijel srb
Arhiva VL
27.03.2010.
u 13:22

HSP-ovci apsolutno neprihvatljivim smatraju moguće povlaćenje međusobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije i traže od Vlade RH da na tužbi ustraje

ZADAR - Najavu moguće nagodbe koja bi dovela do povlačenja međusobne tužbe za genocid između Hrvatske i Srbije smatramo apsolutno neprihvaljivom jer je upravo ova tužba Hrvatskoj posljednja prilika da pred međunarodnim pravnim institucijama pokaže i dokaže da se u Hravtskoj nije vodio građanski rat već da je Hrvatska napadnuta od strane bivše Jugoslavije. Od Vlade RH tražimo da ustraje na tužbi protiv Srbije za genocid i da se u to uključi cijeli pravni potencijal koji će to i argumentirati - kazao je Danijel Srb predsjednik HSP-a na izbornom zboru županijskog HSP-a u Zadru na kojem je za predsjednika ponovno izabran Đani Bunja.

Srb je istaknuo kako će se svim silama boriti da se iz statuta Grada Vukovara ukloni stavak za uvođenjem ćirilićnog pisma i srpskog jezika, a spočitao je HDZ-u i SDP-u što međusobno prebacuju odgovornost zbog kontrole nad INA-om.


I Đani Bunja oštro se obrušio na sve one koji traže da se na zgradi Zadarske županije zavijori srpska zastava te da u Benkovcu i Obrovcu pišu ćirilicom rekavši kako će se HSP-ovci i nadalje boriti protiv svih onih koji rade na štetu Hrvatske.


Počasni predsjednik HSP-a Anto Đapić u Zadru je kratko komentirao objavljivanje Pukanićevih sms poruka. Mišljenja je da se sutkinju Županijskog suda u Zagrebu Ivanu Kršul ne bi trebalo napadati što je transkript sms poruka uvrstila u sudski spis te da on ne vidi ništa sporno u njihovom objavljivanju. Osobno je, kaže s Pukanićem izmjenio nekoliko poruka vezanih uz financiranje besplatnih novina u Osijeku.

Ključne riječi

Komentara 82

HR
Hrvatina101
15:05 30.03.2010.

Cirilica se ukida u Hr Za sve vjekove Pravo Hrvati Pravda stize

Avatar CHOW
CHOW
16:20 27.03.2010.

par zar nisu SDS i HDZ u koaliciji?

BG
bgcd
17:30 29.03.2010.

Skoro sam procitao da ima 6 /sest/ hrvatskih osnovnih skola i jedna gimnazija , ,to pod hitno treba ukinuti a ne cekati da se same od sebe ugase,sve prebaciti u normalne skole ,ko nije zadovoljan ima voz ,moze i vlak ,granica nije daleko ,nece jos dugo biti zuti na vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije