Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snimljeni

Runtić objasnio zašto se našao s Grmojom na kavi: 'Za hitni postupak u Saboru Mostu treba 15 ruku'. Grmoja: Spremni smo surađivati i sa Živim zidom

Runtić Grmoja
Foto: Tea Romić/Večernji list
1/2
19.09.2016.
u 14:45

Runtić više nije član Živog zida.

Odbjegli zastupnik Živog zida Hrvoje Runtić snimljen je u Importanne centru u Zagrebu kako pije kavu s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom.

Runtić je danas snimljen u Importanne centru u Zagrebu kako pije kavu s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom. S Runtićem je bila i njegova supruga Mihaela Varga, članica Središnjeg odbora Živog zida. 

Hrvoje Runtić od danas više nije član Živog zida.

Snimku susreta Runtića s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom objavio je novinar Sanjin Španović na Facebooku.

"Ne skrivam ništa"

Runtić je potvrdio da je bio na kavi s Grmojom.

– Jesam, bili smo na kavi, ne skrivam ništa. U zadnjih nekoliko dana rekao sam, ako budem išao dalje sam, kao nezavisni zastupnik, da ću se držati svojih načela, a moj su prioritet 330 tisuća blokiranih i pitanje što se može učiniti za te ljude.

Iz Mosta su me zvali jer imaju neke ideje u tom smislu, da pogledam njihove prijedloge i da razgovaram s njima. Prekjučer su mi poslali neke dokumente vezane uz izmjene Ovršnog zakona i program "restart" –kazao je Runtić novinarki Nove TV, nakon čega je ušao u zgradu USKOK-a.

Kazao je kako je odmah na kavi rekao da se neće priključiti nikome i da se nigdje neće učlaniti. Rekao je i kako se odlučio na ovaj potez kako bi Most imao 15 ruku u Saboru da se prijedlog može poslati u  hitnu proceduru.

– Budući da ih je 13, oni traže još dvije osobe. Ako se dogovore, imat će 15 ljudi da ih podrže pa da postupak uđe u hitnu proceduru – kazao je Runtić.

Runtić je također kazao kako će u Saboru djelovati samostalno "u skladu s programskim načelima Živog zida".

Grmoja: Razgovarali smo o zajedničkim interesima

Što je s gospodinom Runtićem? Upitali su Grmoju koji je došao na pregovore Mosta i HDZ-a.

- Našao sam se s njim oko prijedloga izmjene Ovršnog zakona koji je jedan od sedam jamstava koje smo tražili od HDZ-a. To je zajednička tema, postoji zajednički interes kluba Mosta i Runtića koji je, podsjećam nezavisni zastupnik - kazao je Grmoja i dodao nije bilo govora o pristupanju Runtića Mostu.

Rekao je kako ne pričaju više s nikim iz Živog zida.

- Razgovaramo sa svima koji su u Saboru oko tema koje su zajedničke. Spremni smo razgovarati i surađivat čak i sa Živim zidom ako s njima bude sve u redu - kazao je Grmoja.

Odlazak Hrvoja Runtića iz Živog zida bio je očekivani potez budući da su se od kraja izbora u javnosti pojavljivale obostrane optužbe. Ivan Vilibor Sinčić požalio se kako mu se Runtić ne javlja od izborne noći, a Runtić je kazao kako ne želi sudjelovati u tom cirkusu te da nema vremena "natezati se s gomilom dječurlije".

Runtić je optužio Sinčića, Palfi i Pernara da na osnovi svojih stavova donose odluke, a on se tome usprotivio.

>> 'Prekasno smo shvatili kakvi su Hrvoje Runtić i Mihaela Varga. Zbog novca gaze sve pred sobom'

Komentara 87

Avatar Cinco
Cinco
13:33 19.09.2016.

Znači tko popije kavu s Grmojom je automatski u MOST-u. Jadno novinarstvo!

FI
Fisherman
13:27 19.09.2016.

I bolje da je otisao iz one ludare....u tom ŽZ niko nije normalan..

DI
dirižabl
13:22 19.09.2016.

Sad će tražiti 64 ministarska mjesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije