Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Incident u Francuskoj

Hrvatskom policajcu opalio pištolj na aerodromu u Parizu

Pariz - zračna luka
Foto: Reuters/Pixsell
11.06.2016.
u 08:25

Neslužbeno doznajemo da je riječ o policajcu iz Splita koji je prošao i obuke i provjere prije nego što je postao dio Frontexova tima.

Na aeorodromu Charles de Gaulle u Parizu hrvatski granični policajac nehotično je opalio hitac iz službenog pištolja. Dogodilo se to u ponedjeljak kada je taj policajac – koji je u Fracusku otišao kao hrvatski predstavnik u Frontexu (agencija Europske unije za sigurnost vanjske granice) – stigao u zračnu luku. Ovaj nam je događaj potvrdila Ewa Moncure iz središnjice Frontexa.

Prema dostupnim informacijama, policajac je prilikom kontrole zaboravio izvaditi spremnik iz pištolja. Naime, kod ulaska u Schengenski granični prostor morao je deklarirati oružje koje je tijekom leta bilo odvojeno i od njega i od ostalih putnika. Ušao je u posebnu prostoriju riješiti taj u biti administrativni dio, a onda se dogodilo da je prilikom sigurnosnog opaljenja (što je sastavni dio procedure) ispalio metak. Navodno se prepao i on i ostali koji su bili s njim u prostoriji, no svojom nesmotrenošću ipak nikoga nije ugrozio. Ali to ne znači da nakon povratka u Hrvatsku neće stegovno odgovarati, no o tome će odlučiti njegovi šefovi.

Iz Frontexa nam kažu da su od francuske policije dobili detalje o incidentu i ponavljaju da je do opaljenja došlo u sigurnosnoj zoni. Međutim, ističe da se incident hrvatskog policajca zbio prije nego što je započela Frontexova operacija u Francuskoj. Neslužbeno doznajemo da se radi o policajcu iz Splita koji je prošao i obuke i provjere prije no što je postao dio Frontexova tima.

Naime, zbog europskog nogometnog prvenstva u kontigentu Frontexa zajedno s drugim policajcima iz zemalja članica EU nalaze se i dvojica policajaca iz Hrvatske i njihova je zadaća ispomoć oko granične kontrole, pregled i profiliranje putnika u zračnim lukama. Policajci Frontexa su naoružani. Zbog europskog nogometnog prvenstva u Francusku je otputovalo još osam policijskih službenika specijaliziranih za rad na sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima. Angažirani su na prvenstvu sve dok hrvatska reprezentacija nastupa na Euru. Taj tim radi isključivo s francuskim policajcima. Šestorica su dio mobilnih ekipa u gradovima gdje će se odigrati prvi kruga natjecanja – Parizu, Saint-Etienneu i Bordeauxu, a dvojica su časnici za vezu u Parizu. Oni imaju odore hrvatske policije, ali ne i oružje.

Komentara 171

AC
achill
08:43 11.06.2016.

Šta bi bilo da nije prošao obuku

YP
yo plavi
08:44 11.06.2016.

I taj bu čuvao sigurnost, lakrdija ...

NA
nano0705
08:33 11.06.2016.

Sramote!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije