Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Hrvatski bum: Izvoz porastao 10 posto, broj zaposlenih veći za 29.200

Naslovnica
Foto: VL
1/2
29.04.2016.
u 21:15

U godini dana broj radnika na nepuno radno vrijeme, najčešće četiri sata, povećao se 22 posto, radnika preko agencija 18 posto.

Poslovni rezultati hrvatskih kompanija bolji su nego što to pokazuju svakidašnje jadikovke poduzetnika. Nakon što je obradila godišnje izvještaje za 2015., Fina navodi da su tvrtke, njih 106.000, udvostručile neto dobit u odnosu na 2014. godinu – s 8,5 na 17,1 milijardu kuna. Na osnovi te dobiti u državnu su blagajnu uplatili 5,5 milijardi kuna poreza na dobit. Podaci ne uključuju banke, osiguravajuća društva i ostale financijske institucije.

Bolji poslovni rezultati koji su se ogledali kroz rast prihoda, izvoza i investicija odrazili su se i na radna mjesta, kojih je bilo 30-ak tisuća više nego prethodne godine.

Tvrtke su svojim zaposlenicima lani isplatile 5019 kuna prosječne plaće, što je oko 500 kuna manje od državnog prosjeka. Troškovi osoblja čine 13 posto ukupnih rashoda tvrtki i na njih odlazi 81 milijarda kuna.

>>Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili prelistajte u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Milanović: Pokušavali smo isprati HDZ-ovo blato u Ini, Vlada mora biti jako oprezna

>>Mirko Galić: Vučić može ostvariti mit koji Milošević nije – da svi Srbi žive u jednoj državi. U EU

>>Velika analiza Vladinih reformi

>>Niže cijene roaminga u cijeloj Uniji

>>Neke namirnice danas su zdrave, a sutra kancerogene. Koja nas to onda hrana ne truje?

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 46

Avatar delminium
delminium
22:07 29.04.2016.

Ma kome maglu prodajete? Da nas 150 000 nije otislo u EU davno bi rat izbio.

DU
Deleted user
23:09 29.04.2016.

Kako nam rezultati ne bi bili tako dobri kad je Hrvatska prošle godine bila jedan od najvećih europskih izvoznika banana.

AR
arizin
21:55 29.04.2016.

Koja manipulacija, to je pred izbore dignut jedan velik kredit koji se osim za reklamu iskoristio za brzo trpanje potencijalnih glasača, a to ne donosi nikakav pomak isto kao što je i dio rasta ostvaren na temelju tog kredita.Ja vas pitam tko će taj novac vratit, da ne govorim da nam je kreditni rejting kao i svo to zaduživanje daleko više upropastilo bilo kakve investicije jer je otišao u smeće...Ovo se može prodati samo onima koji nemaju pojma o ekonomiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije