Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čekaju remont

Hrvatske vojne helikoptere obnavljat će Rusi?

helić
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
18.09.2014.
u 21:02

Tri helikoptera trebala bi biti remontirana ove, a tri iduće godine

Šest vojnih helikoptera MI-8 čeka remont u dvorištu Zrakoplovno tehničkog centra kod Velike Gorice. Jedini problem je što se za pomoć u održavanju pregovara i s ruskom tvrtkom koja je odnedavno pod sankcijama Europske unije. Krši li Hrvatska time odredbe Bruxellesa?

- Nije kršenje, a budite uvjereni da će ZTC prilikom odabira svojih podizvođača postupati u skladu s odlukama i uredbama Vijeća EU, prokomentirao je Tomislav Babić, član Uprave Zrakoplovno-tehničkog centra.

U poslu koji će Ministarstvo obrane navodno platiti 80 milijuna kuna, ZTC je na natječaj za podizvođače pozvao rusku obrambenu tvrtku Oboron-prom i još nekoliko drugih,doznaje RTL. Ministar obrane Ante Kotromanović tvrdi – ne kršimo ništa jer smo razmišljali unaprijed.

 - Kad su se sankcije nametale Rusiji, mi, Mađari i Slovaci smo pazili da se izuzme ovaj dio tvrtki s kojima mi moramo raditi, zato jer kupujemo pričuvne dijelove i moramo remontirati jedan dio. Nemamo izbora', kaže ministar obrane.

Tri helikoptera trebala bi biti remontirana ove, a tri iduće godine. Kao jedna od zemalja članica ovisnih o ruskoj vojnoj tehnologiji, Hrvatska je bila prva zemlja koja je tražila da se iz sankcija izuzme održavanje vojne tehnike.

CIjeli članak pročitajte ovdje.

>> Svi MiG-ovi bit će spremni tek krajem godine

Komentara 32

HA
Harrawath
21:21 18.09.2014.

neozbiljna politika, neozbiljnih politicara

Avatar puky
puky
21:34 18.09.2014.

... nisam bas siguran ... ne zato sto ovi smusenjaci to ne bi htijeli vec sto nesmiju ... eto zato smo u NATO savezu i EU kako nas nakon nase lose procijene u odabiru vlasti, nesposobni ne bi krivim putem odveli ... strava ...

Avatar Alfons_x
Alfons_x
21:18 18.09.2014.

Taj "komunistički" otpad je jedan od ponajboljih transportnih helikoptera na svijetu s kojim se u konkurenciji istih, ne može nositi niti jedan "zapadni". Ne znam od kud bih počeo, nosivost, cijena leta, sposobnost leta u izuzetno ekstremnim uvjetima....Sa mnom bii se složili svi oni kojima je ovaj helikopter spasio život kada su svi drugi oblici transporta zakazali, oni koji su se u njemu rodili, oni koji su spašavani sa litica.....no ljudi poput tebe odrasli na filmovima o "rambu" to ne mogu znati. Stoga nastavi gledati filmove, komentare pusti onima koji imaju ozbiljnije argumente

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije