Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'uživaju povjerenje'

Demantirali smjene čelnika Hrvatskih voda i šuma

Ivan Pavelić
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/2
22.08.2014.
u 18:52

Gospoda Plišić i Pavelić uživaju puno povjerenje i podršku u svom radu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine – poručuju iz Ministarstva

Ministarstvo poljoprivrede demantiralo je navode o smjenama generalnog direktora Hrvatskih voda Ivice Plišića i predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Ivana Pavelića. U priopćenju ističu kako su iznenađeni medijskim napisima o navodnim smjenama te napominju da do smjene Plišića i Pavelića neće doći.

– Uistinu ne znamo zašto su plasirane insinuacije i čemu služe s obzirom na to da gospoda Plišić i Pavelić uživaju puno povjerenje i podršku u svom radu ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine – stoji u priopćenju Ministarstva.

Podsjetimo, HRT je objavio kako bi Hrvatske vode i Hrvatske šume navodno uskoro trebale dobiti nove čelnike, pozivajući se na dobro obaviještene izvore. Vijest je bila iznenađujuća s obzirom na to da se nedavno tvrdilo kako su Hrvatske šume lani ostvarile najveću dobit u posljednja dva desetljeća, a Vode je potpredsjednik Vlade Branko Grčić višekratno isticao kao uzornu tvrtku, posebice u povlačenju sredstava europskih fondova.

HRT je naveo kako se čini da će generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić postati glavni krivac za puknuće nasipa tijekom velikih poplava u županjskoj Posavini. HRT je također naveo da bi ga trebao zamijeniti jak SDP-ov kadar Siniša Kukić, nekadašnji direktor vukovarskog hotela Dunav, dok bi predsjednika Uprave Hrvatskih šuma Ivana Pavelića trebao naslijediti član Glavnog odbora SDP-a, Vinkovčanin Zlatko Cegledi.

Plišić slovi kao kadar bivšeg ministra financija Slavka Linića, koji je izbačen iz SDP-a, dok je Pavelić navodno pogodovao Linićevu prijatelju Jozi Kalemu.

>> Cijeli članak pročitajte ovdje

>> Vrdoljak iz uprave HEP-a miče Šerića i Matasića?

>> Vodič za uhljebe: Javni natječaji za zapošljavanje rodbine, prijatelja, ministara...

Komentara 8

BU
Bulja
16:56 22.08.2014.

Nikada nije zabilježena smjena dužnosnika i direktora kao što ju je počinila ova zloćudna vlast. Zanimljivo je vidjeti kako se smjenjuju Ivice, Ante i Josipi a na njihova mjesta se slučajno postavljaju Siniše, Predrazi, Stevani, Miloradi itd.

BE
belimo
20:22 22.08.2014.

Sva javna poduzeća su legla najvećeg kriminala pa tako i Hrvatske vode i šume. Uglavnom služe za uhljebljenje parazita i uhljeba svih mogučih stranaka na vlasti i njihovih partnera.Oni koji su stvarno stručnjaci i radišni to im ništa ne vredi u napredovanju ako nisu stranački kadar. A kada kojeg smjene on i dalje tamo radi kao "savjetnik"...

Avatar bambam
bambam
16:52 22.08.2014.

Da li se ijedno mjesto u drzavnim firmama raspise natječaj ili je to onako, dobar sam sa Milanovićem pa bi bio direktor ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije