Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oni mijenjali vlade

Hrvatska uz Grčku, Italiju i Cipar rekorder po padu BDP-a

prosjaci
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
29.08.2014.
u 23:21

Ipak, vlade tih zemalja su se mijenjale a naša i dalje opstaje

Službeni podaci Eurostata pokazuju da je Hrvatska, uz Grčku, Cipar i Italiju, rekorder po izostanku gospodarskog rasta.

Grčka bilježi pad BDP-a već 17 kvartala zaredom i u tom je razdoblju dvaput mijenjala vladu. Eurostat za Cipar bilježi pad BDP-a 12 kvartala zaredom, a za Hrvatsku 11 kvartala zaredom. Cipar također, kao i Hrvatska, cijelo to vrijeme nije imao parlamentarne izbore, ali jest imao predsjedničke izbore početkom 2013., a s obzirom da Cipar nema premijera već je na snazi predsjednički sustav može se reći da je, za razliku od Hrvatske, Cipar ipak promijenio vladu u tom dugotrajnom razdoblju gospodarskog pada.

Italija također bilježi 11 uzastopnih kvartala s padom BDP-a, ali i ona je mijenjala vladu u tom razdoblju.

>>U minusu 11 kvartala, a još su na vlasti

>>Karamarko o padu BDP-a: Svugdje drugdje ostavke bi davno pljuštale u Vladi

Komentara 15

JA
james49
09:43 30.08.2014.

Nikad nismo bili prvi ni u čemu, osim samohvali. Došlo je vrijeme da budemo uz bok Italije. Pa makar i u lošem.

TH
than
12:06 30.08.2014.

Kada netko slucajno dodje na vlast nista bolje se nije moglo niti ocekivati. Na brzinu sklepani tzv. plan 21, bez strucnjaka, bez reformi, sasmo uhljebljivanjem stranackih podobnika nema naprijed. Imali su dva mandata u opoziciji. Dovoljno vremena da se napravi plan, pronadju sposobni ljudi, ali oni umjesto da su radili, oni su podmetali noge i dijelili stolice. I na kraju dobijemo (primjer) ministra poljoprivrede koji niti polj. apoteku nije znao voditi.

UN
unbekant
09:15 30.08.2014.

Na Balkanu nista novo............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije