Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tri godine zastoja

Hrvatska donirala materijal za obnovu 48 kuća Hrvata u BiH

kuće
Foto: DUOSZ
1/2
23.07.2014.
u 11:36

Do kraja godine bit će doniran građevinski materijal za obnovu kuća za još 47 korisnika čiji su zahtjevi prošli reviziju. Vrijednost donacije je oko 10 milijuna kuna.

Predstavnici Državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH na čelu s predstojnicom Mirelom Stanić-Popović u Odžaku su realizirali isporuku građevinskog materijala za obnovu 48 kuća hrvatskim povratnicima u BiH.

Do kraja godine bit će doniran građevinski materijal za obnovu kuća za još 47 korisnika čiji su zahtjevi prošli reviziju. Vrijednost donacije je oko 10 milijuna kuna.

Pomoć povratnicima iz Hrvatske se nastavlja i u ovoj godini je planirana obnova 95 obiteljskih kuća na području BiH. Dobavljači građevinskog materijala su spremni, po nalozima se vrši priprema materijala i očekujemo kako ćemo do kraja ove godine uspjeti sve isporučiti kazala je Mirela Stanić Popović.

Na sastanku s ministrom za ljudska prava i izbjeglice BiH Damirom Ljubićem nakon tri godine zastoja otklonjene su sve administrativne i tehničke zapreke oko nastavka provedbe 6. Programa pomoći Vlade RH za povratak Hrvata u BiH. U program održivog povratka Hrvata u BiH od 2001. do danas utrošeno je 289,8 milijuna kuna. Od toga se 248,2 milijuna kuna odnosi na isporuke osnovnog građevnog materijala, a 41,5 milijun kuna na potpore pri sufinanciranju obnove i izgradnje objekata javne namjene i prometnica u Bosni i Hercegovini. U sklopu 7. Programa pomoći bit će obrađeno još 460 zahtjeva.

>> Iz Vladinog ureda najavili nastavak obnove kuća Hrvata u BiH

Komentara 2

Avatar El Indio
El Indio
11:58 23.07.2014.

Kako ce to donirat? U tim kucama su srbi pobjegli iz krajine naseljeni po hrvatskim kucama u dodikovoj drzavi

SO
Sos
13:25 23.07.2014.

Nista nemoze bez kojekakvih Stanica Popovica pa imali i jedan HRVAT sposoban ili bolje receno podoban

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije