Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj Perković

Hrvatin: Nedopustiv Vladin pokušaj nepoštovanja sudske vlasti

'24.07.2013., Zagreb -  Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske. Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
09.01.2014.
u 16:40

Takav komentar, pa i nepravomoćne sudske odluke, predstavljao bi protuustavan i nezakonit pokušaj izvršne vlasti s jasnom namjerom utjecanja na daljnji tijek ovog postupka, stoji u priopćenju.

Predsjednik Vrhovnog suda Branko Hrvatin priopćenjem je upozorio na nedopustivost reakcije “visokog izvora iz Vlade” kojom je skandalizirana odluka Županijskog suda u Zagrebu o izručenju Josipa Perkovića Njemačkoj jer se time zadire u neovisnost suda u konkretnom predmetu, ali i općenito sudbene vlasti.

“Konkretna izjava i komentar, ako doista dolaze iz izvršne vlasti, kako to novinar prenosi, s obzirom na način kako su izrečeni, koristeći krajnje i isključive ocjene o nepoštovanju zakona od suda, kao i vrijeme kada su izrečeni, prije najavljenog žalbenog postupka u kojem će se odlučivati o toj odluci nižeg suda (pa i prije nego što je sud objavio pisane razloge za odluku koju je donio) – jesu i uvijek će biti nedopustiv pokušaj nepoštivanja i omalovažavanja sudske vlasti. Takav komentar, pa i nepravomoćne sudske odluke, predstavljao bi protuustavan i nezakonit pokušaj izvršne vlasti s jasnom namjerom utjecanja na daljnji tijek ovog postupka i odluku u konkretnom predmetu koji će se, kako je najavljeno, naći na odlučivanju i pred Vrhovnim sudom”, priopćeno je.    

>>Zdravka Mustača neće izručiti! Nastupila je apsolutna zastara

>>Evo zašto je sud odlučio da Perkovića treba izručiti

Komentara 29

ST
staro topoljanin
18:07 09.01.2014.

ovo je lakrdija od suda,nalogodavac je osloboden zbog zastare, gdje toga ima,samo kod hrvatskih komunista i partije.

DO
domoljubxy
18:32 09.01.2014.

Ovo je neviđena blamaža ove vlasti pa ljudi koga ste to birali da nas vode pa sa svima će nas posvađati a za koga za dva udbaša koji su radili zloćine.Generale su optuživali i govorili da se predaju i da nesmijemo biti taoci jer su željeli da ih optuže za nešto što nisu krivi što je sud i presudio.Zašto to rade pa ovo se mora prekinuti ova vlada je izgubila svaki kompas.

DO
domoljubxy
18:33 09.01.2014.

Koga je to Nobilo ucijenio da puste Mustača kao i Baić kTASTROA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije