Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30.01.2014. u 14:07

U podnevnom je Dnevniku tek poslije opširnog izvješća o radu Vlade i Sabora na red došla vijest dana o jednom jedinom uhićenju zbog ni manje ni više nego invalidnine

Dr. Ivica Babić, sindikalni vođa liječničkog štrajka, uhićen je jutros u Virovitici. U 11 sati prije podne HRT-ov teletekst javlja da slučaj vodi zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo i kako je Babić pod sumnjom za prijevaru, a u podnevnom Dnevniku HRT-a prikrpana mu je nepotvrđena sumnja da je navodno primao lažnu invalidninu. 

Obzirni HRT-ov podnevni Dnevnik najprije nas je u sklopu opširnog izvješća o radu Vlade i Sabora informirao čak i o jučerašnjoj novosti da je u Rumunjskoj uhićen jedan gospodin Rumunj koji je htio kupiti HŽ Cargo te navodno plaćao za povjerljive informacije u svojim drugim poslovima. 

U osmoj minuti, na prvom mjestu u nizu manje važnih vjestica, našlo se jedinstveno uhićenje dr. Babića. Izdvojen je iz povorke hrvatskih lažnih invalida i priveden.

Uhićenje vođe štrajka sindikata liječnika nije baš česta stvar u demokratskim društvima, pa pretpostavljamo da je Vlada pažljivo sugerirala televiziji kako je riječ o prijevari, a televizija je obzirno, na polovici Dnevnika, doktora Babića vrlo jasno označila kao mogućeg lažnog ratnog invalida. Manevar nije sasvim uspio, jer teško je ići protiv općeg mišljenja da ova vlada ne zna i ne može ništa učiniti da zaustavi hrvatsku tešku ekonomsku krizu. Iako u općem porastu siromaštva, dobro dođe vijest da je pronađen i uhićen netko tko ima neki naš novac, ipak je svima u Hrvatskoj danas prva pomisao bila: još jedno političko uhićenje. 

U zanimljive podudarnosti slučaja spada i to da je vijest pročitala baš gđa Iva Repač, voditeljica Dnevnika koja se također nekim čudnim slučajem našla na poslu koji joj ne pripada.

>> Uhićen predsjednik liječničkog sindikata Ivica Babić! Osumnjičen za ratno profiterstvo!

Komentara 21

Avatar jure23
jure23
14:51 30.01.2014.

zar nam u vladi ne sjedi jedan lažni invalid imenom i prezimenom Predrag Matić Fred koji ovu državu košta kako je i sam izjavio preko 1 000 000 eura, čovjek je obolio od ptsp-a a onda preko noći ozravio, što čeka hhzmo i ministar ostojić , pod hitno patentirati i zaštiti izum druga Freda a u konačnici dobro profitirati na njemu, jer uz njega od iste bolesti je ozdravio i kum Sabo..

Avatar Seugushi Kolkopushi
Seugushi Kolkopushi
14:36 30.01.2014.

da, nije uobičajena stvar u demokratskim društvima, što mi evidentno nismo; optužujući hrvatski narod za fašizam, kukuriku koalicija sve više pokazuje upravo svoje fašistoidno lice (ili boljševičko, svejedno) uklanjanja političkih protivnika; od tisuća sumnjivih ratnih invalida, nađoše eto upravo Babića kao najokorjelijeg ratnog profitera, toliko opasnog da ga treba zatvoriti

PO
poludiopremijer
14:16 30.01.2014.

Pa se ti igraj s partijom, ode u pržun

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije