Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO S KIM

Hoće li Čačić, Bandić i Vulin u koaliciju s Karamarkom

Čačić i Bandić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
26.01.2015.
u 12:30

Još ljetos su se Čuljak i Čačić našli u jednom zadarskom restoranu

Za najviše dva mjeseca HDZ će imati konačnu odluku o tome koga još želi u svojoj osmočlanoj koaliciji. U toj su se stranci nakon pobjede njihove kandidatkinje na predsjedničkim izborima potpuno okrenuli parlamentarnim izborima, a sve karte bačene su na povratak HDZ-a na vlast.

Tomislav Čuljak, politički tajnik HDZ-a i glavni strateg HDZ-ovih koalicija, kaže da nakon uzastopnih pobjeda na izborima svi žele s tom strankom u koaliciju. Samo je na HDZ-u, nastavio je, da odluči koga još želi pod svojim okriljem. Nakon HSLS-a i Hrasta, koji su se među zadnjima priključili HDZ-ovu bloku, na političkom tržištu kao zanimljivi igrači desnici ostaju Čačićevi reformisti, buduća stranka Milana Bandića, ali i HDSSB.

U HDZ-u tvrde da nikakve službene razgovore nisu imali ni s Reformistima ni s bandićevcima, ali su zamijetili Čačićevu naklonost HDZ-u u intervjuu za N1 televiziju. Tom je prilikom Čačić rekao da je HDZ izvrsno organizirana i odlična stranka, a da SDP ni približno nije stranka te da HNS više ne postoji. Još su se ljetos Tomislav Čuljak i R. Čačić našli u jednom zadarskom restoranu, a kako smo tada pisali, razgovarali su o mogućoj suradnji.

Priča s HDSSB-om puno je kompliciranija. Iako bi se HDZ rado približio toj slavonskoj regionalnoj stranci, Branimir Glavaš, utemeljitelj HDSSB-a, jasno je više puta dao do znanja da mu je Tomislav Karamarko, šef HDZ-a, neprihvatljiv. Ipak, HDSSB je nedavno promijenio svoje vodstvo, premda Glavaš i dalje ostaje lider iz sjene, pa ni neke kombinacije s HDZ-om u budućnosti možda nisu nezamislive. Prvi s kojima bi HDZ mogao sklopiti koaliciju bez nekih komplikacija jest Obiteljska stranka čije je članstvo HDZ već koristio u kampanji za predsjedničke izbore. Na primjedbu da je riječ o sitnoj, nevažnoj stranci, u HDZ-u kažu kako nijedna strančica nije nebitna.

>>'HDZ je izvrsna stranka, a Sinčić nudi samo nihilizam i destrukciju'

>>Bandić o Sandri Švaljek: Zadovoljan sam svačijim radom

>>'Glavaš će doći na ročište Vrhovnog suda bez obzira na prijetnju uhićenjem'

Komentara 76

DU
Deleted user
13:39 26.01.2015.

Nije li Čačić nedavno bio u Josipovićevom izbornom stožeru kad se ono bilo gubilo predsjedničke izbore ? Ili je to bio netko njemu samo sličan ? A gledaj narode kako vam se cerekaju s fotke :-)

Avatar Bog_i_Hrvati
Bog_i_Hrvati
15:39 26.01.2015.

Izađe li na večernjem jedan članak da kamočedo ne nalupa 1000 minusa? I ne ostavi 100 svojih glupih komentara? Tip je plačen 100%. Ili je to onaj pacijent Marko Rakar. Kamočedo ma što tebe boli ..... s kime će Karamarko u koaliciju? S onom tvojom bitangom neće sigurno.

RU
rudvanvart
13:16 26.01.2015.

Milanović je najgori premijer u Europi po ocjenama europske komisije. Zbog njegovih ministara i njihovih gospodarskih mjera imamo pad bdp-a 12 kvartala zaredom, rekordnu rupu u proračunu i država smo koja se u zadnjem tromjesečju najviše zaduživala da nam deficit u proračunu ne bi bio rupetina, već samo rupa. Prema prognozama " the economista" Do kraja 2015. Milanovićeva vlada će se suočiti s optužbama za korupciju u vrhu! Možda se to odnosi na Ranka Ostojić koji je pogodovao pri kupnji 250 automobila i helikoptera za mup (šteta preko 300 milijuna kn), možda na Jakovinu koji je pogodovao interesnim skupinama kvotama za šećer ( šteta preko 150 milijuna kn), možda Zmajlović koji je pogodovao pri preseljenju u zgradu ZagrebTower (šteta preko 21 milijun kn), bivšeg ministra Rajka Ostojića HUBOL optužuje da je oštetio državu pogodovanjem u javnoj nabavi za 105 milijuna kn, itd. Tko zna što ćemo o Milanoviću i njegovom bratu otkriti kada Zoka izgubi fotelju i makne prste s represivnog aparata kojeg zloupotrebljava da bi sebe i svoje ljude zaštitio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije