Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije

Mrak Taritaš o statusu N. Martinčević: Kad mislite drukčije, odete iz stranke

anka mrak taritaš
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
07.02.2014.
u 13:57

HNS-ov potpredsjednik Sabora i v. d. predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a Milorad Batinić rekao je da ne moraju svi u stranci misliti isto

– Kad isto mislite, djelujete u stranci, kad mislite drukčije, odete i djelujete negdje drugdje, komentirala je HNS-ova ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš vijest da je Predsjedništvo HNS-a Varaždinske županije sinoć predložilo da državno Predsjedništvo stranke raspravlja o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića. Iako tvrdi da nije čula tu vijest, koju je jutros obznanio župan Predrag Štromar, predsjednik Središnjeg odbora stranke te županijskog HNS-a, tvrdi da ne misli kako se HNS čisti kadrova koji su bili vjerni bivšem predsjedniku stranke Radimiru Čačiću.

– Mislim da kadrovi koji misle drukčije sami odlaze. Vrlo je jasna priča – nitko nikoga ne prisiljava da bude u bilo kojoj stranci, a oni koji imaju iste ideje i ciljeve i misle da zajedno mogu i dalje bit će zajedno, a oni koji ne misle tako ići će nekim drugim putem. Ako se konkretno govori o Martinčević i Koračeviću, treba vidjeti o čemu je riječ, što se dogodilo, koja je bila ideja – kazala je Mrak Taritaš.

HNS-ov potpredsjednik Sabora i v. d. predsjednika Sjeverozapadnog saveza HNS-a Milorad Batinić rekao je da ne moraju svi u stranci misliti isto jer "HNS je demokratska stranka i u samom nazivu imaju naziv liberalni demokrati, no unutar stranačkih rasprava ima i svatko ima pravo na svoje mišljenje". No, odbija stav novinara da očito u HNS-u svi moraju razmišljati isto.

– Krivo ste informirani. Radi se o preispitivanju statusa pojedinih članova stranke s obzirom na njihov rad u javnosti. Ogriješili su se o Statut stranke, akte stranke, o Poslovnik stranke. Nisu poštovali kodeks ponašanja i saborskih zastupnika te čelnika lokalne samouprave. Nisu se ponašali u skladu s nekim određenim pravilima ponašanja – jasan je Batinić. Na pitanje ima li onda mjesta za njih u HNS-u ili moraju biti isključeni, on odgovara da "u HNS-u ima mjesta za svakoga tko želi dobrovoljno ući u stranku i tko želi dati doprinos rastu i razvoju stranke i koalicijskoj vladi, međutim moraju se poštovati određena pravila".
Predsjednik saborskog kluba zastupnika HNS-a Jozo Radoš rekao je da Martinčević i Koračević ne poštuju odluku stranke.

– Hrvatske političke stranke djeluju u takvim okolnostima da teško mogu tolerirati takvu vrstu ponašanja jer to onda postaje glavna tema njihova djelovanja, a ne ono čime bi se stranke trebale baviti. I logično je da stranke, odnosno HNS u ovom slučaju, poduzmu neke mjere. Koje će mjere stranka poduzeti, to ćemo vidjeti – tvrdi Radoš. Na pitanje je li u pozadini te odluke županijskog HNS-a zapravo Radimir Čačić, odnosno činjenica da su oboje dali potporu Čačiću, Radoš odgovara.

– Stranka je efikasno i brzo, jer bi to opet bio problem s kojim bi se suočavala, riješila to pitanje Radimira Čačića. To pitanje se ne smije stalno ponavljati i opterećivati rad stranke. Naravno da je to povezano s tim slučajem iz kojeg je stranka izašla elegantno i vrlo brzo. Prema tome, stranka mora prekinuti tu vrstu aktivnosti jer takva je medijska slika da je to postala glavna tema – objašnjava Radoš.

>> Natalija, samo si jedan i pol puta rekla HNS - drugi put nije se čulo 'S'!

Komentara 8

KA
kafka
14:55 07.02.2014.

Primjer žalosne stranke. Tko ne misli taj je dobar - tko misli ne valja! Ima li neka stranka u Hrvatskoj koja dozvoljava različita mišljenja, stavove i rješenja u okviru načela, vrijednosti i ciljeva koje stranka zastuplja? .

DO
doleljevi
14:50 07.02.2014.

Dole partije uništavaju sve! Treba ukinuti HDZ-SDP-HNS-HSS jer su to udruženja kriminalaca odnosno lopova

CV
crna vrana
14:50 07.02.2014.

Druga'ca Mrak je fakat mrak. Štoviše mrkli mrak. Ako ne misliš kao Partija liberalnih demokrata, koja se k tomu još lažno predstavlja hrvatskom i narodnom , što je blasfemija sui generis, za otpis si, reče "liberalno demokratski" orjentirana Mrakača ii ostade živa ! Drug Jozo pravovjerni Radoš je čvrsto na partijskoj liniji, čime je samo učvrstio svoju treću poziciju na Kukuriku-kokodaku listi za EU parlamentarne izbore. Želim mu uspjeha kao i na prošlim izborima za taj EU kokošinjac !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije