Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ Z1

HNIP prijavio Mirjanu Rakić Vijeću Europe i OSCE-u

Mirjana Rakić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
04.02.2016.
u 16:54

U otvorenom pismu OSCE-u tvrde da je odluka Mirjane Rakić, koju nazivaju prorežimskom novinarkom iz vremena komunističke Jugoslavije, diskriminatornog i totalitarnog karaktera

HNIP (Hrvatski novinari i publicisti) prijavio je Vijeću Europe i OSCE-u Mirjanu Rakić, predsjednicu Vijeća i ravnateljicu Agencije za elektroničke medije, zbog kršenja slobode medija u povodu zabrane emitiranja televiziji Z1 u slučaju Marka Juriča.  

U otvorenom pismu OSCE-u tvrde da je odluka Mirjane Rakić, koju nazivaju prorežimskom novinarkom iz vremena komunističke Jugoslavije, diskriminatornog i totalitarnog karaktera. Odluka je, tvrde, "ozbiljan napad na slobodu medija i slobodu izražavanja, koja je svojom jačinom i neproporcionalnošću potaknula praksu cenzure i autocenzure koja podsjeća na komunističku totalitarnu kontrolu nad tiskom i potiskivanjem slobode izražavanja u bivšoj Jugoslaviji".

>> Rakić razgovarala s Juričem i Bujancem. Tepeš: Ponovno uvođenje verbalnog delikta

>> Mirjana Rakić: ja u Srbiju nemam pošto ići. Ovo je moja domovina i ja nikad iz nje neću otići

Komentara 202

M3
Miške 3
17:24 04.02.2016.

Treba prijaviti onoga tko ju je postavio na tu dužnost.

Avatar abakus
abakus
17:34 04.02.2016.

Puna podrška. Rakić je trebalo smijeniti nakon što je bez ikakvog razloga oduzela koncesiju Z1. I trebala je biti javno prozvana zbog tog gušenja slobode medija kakvom ni u jednoj demokratskoj državi nema mjesta. Samo osoba potpuno poremećenog osjećaja za ispravno može kazniti televiziju i čovjeka koji satirom upozorava na veličanje jednog zločinca. Ako se još k tome zna da se time kažnjava televizija i čovjek jedne svjetonazorske opcije dok se drugoj dopušta bez ikakvog prigovora (pa i uz aplauz) vrijeđanje koje spada zaista u govor mržnje plus poticanje na mržnju, onda je jasno o kakvom se totalitarnom umu radi iza vanjskog izgleda "dame". I takvu osobu "naš" HRT poziva da još podeblja svoju suludu osudu, umjesto da daju priliku novinaru kojem su grubo začepljena usta i nad kojim se provodi totalitarni linč da iskaže svoj protest. Nema druge nego prijaviti. Ovo što se događa kod nas prešlo je zaista sve granice.

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
17:01 04.02.2016.

Imperija uzvraća udarac. Konačno!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije