Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
04.03.2015. u 12:00

Ako dođu na vlast, sve će ići lakše, pa i naplata članarine

Tomislav Karamarko, predsjednik HDZ-a, toliko je zaokupljen pripremanjem gospodarskog programa kojim će izvući zemlju iz krize da je zaboravio riješiti financijsku dubiozu u vlastitoj stranci. HDZ je godinu završio s minusom od 10 milijuna kuna premda stranački rizničar Božidar Longin za Slobodnu tvrdi da „to nije nikakav dug, nego razlika između prihoda i rashoda“. Razliku u stranci misle namaknuti boljom naplatom članarine jer trenutačno po članu uspijevaju naplatiti jedva 1 kunu i 21 lipu mjesečno. Ako dođu na vlast, sve će ići lakše, pa i naplata članarine.

Uz osobni, uskoro 
i gradski bankrot

Vinko Maroević, gradonačelnik Starog Grada na Hvaru, mogao bi proglasiti prvi gradski bankrot u Hrvatskoj. Stari Grad suočen je s ovršnom naplatom duga od čak 23 milijuna kuna nakon što je sud pravomoćno i izvršno presudio da tu svotu treba isplatiti braći Franetović, Tončiju i Bariši. Franetovićima je prije tridesetak godina oduzeto zemljište za potrebe gradnje apartmanskog naselja, a spor je u njihovu korist okončan tek ovih dana. Tko čeka, taj i dočeka, isplatu ili bankrot.

Predsjednica ipak mandat otvara turnejom po susjedstvu

Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica RH, nakon susreta sa slovenskim predsjednikom u Otočcu ob Krki, otputovala je službeno u Sarajevo, a dogovara i put u Beograd. Nikako da, prema najavama, iskorači iz tog nesretnog „regiona“.

Odlikovao savjetnike i suradnike, ali ne i Jovića

Ivo Josipović, bivši predsjednik RH, samozatajan kakav već jest, nije se pohvalio da je dan nakon izbornog poraza dodijelio visoka državna odlikovanja dvadesetčetvorici najbližih suradnika. Srećom, osim što proizvode višeslojni WC papir, Narodne novine objavljuju i odluke o odlikovanjima pa tako znamo da su bivši predsjednikovi savjetnici i suradnici u Uredu predsjednika s Pantovčaka sišli bogatiji za plaće kroz najmanje 6 mjeseci, ali i za ordenje koje su zaslužili „za osobiti doprinos u izgradnji suverene hrvatske države“. Slučajno ili ne, ali bez odlikovanja je ostao Dejan Jović premda je, za razliku od brojnih blijedih Josipovićevih činovnika, baš njegov doprinos bio – osobit.

>> Karamarko o istraživanju nafte i plina u Jadranu: Neka Milanović traži referendum

Komentara 16

RA
rament123456
08:43 07.03.2015.

Hdz bi vodio drzavne financije a ne zna voditi financije ni vlastite stranke, katastrofa. Sto ne plate njemackom institutu da im pomogne ka sami ne znaju.

Avatar mirica19
mirica19
12:37 04.03.2015.

Pa nisu članovi tu da bi se od njih uzimalo i šakom i kapom! Na tome Karamarko, svaka čast!

LN
Lijepa+nasa
20:55 06.03.2015.

..neko im je poharao podrume,...poplava možda..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije