Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne treba im opozicija

HDZ: Nikakve štete ne bi bilo da HSS izađe iz Domoljubne koalicije

Nikola Grmoja i Krešo Beljak
Foto: Patrik Macek/Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
12.04.2016.
u 13:00

Vrhu HDZ-a odgovara što Beljak napada Most, no Grmoja kaže da će ga ignorirati

Domoljubnoj koaliciji nije potrebna opozicija. Najviše je proziva, uvreda pa i udaraca ispod pojasa među samim koalicijskim partnerima. I dok su najprije plamtjeli sukobi između HDZ-a i Mosta, glavni napadač Mosta sada je postao Krešo Beljak, novi predsjednik HSS-a i gradonačelnik Samobora. Iako mu je Most glavna meta, Beljak se očeše i o HDZ, pa je u “Nedjeljom u dva” “zaprijetio” da bi HSS mogao napustiti vladajuću koaliciju ako se odnosi u koaliciji ne promijene.

Sve zbog pozicioniranja

Beljak udara i po Vladi i premijeru Oreškoviću, ali ni po kome tako slatko kao po Mostu. Njegov “boksački” pristup vrlo je vjerojatno smišljen kako bi sebe, kao novog predsjednika, a time i HSS, što bolje i prepoznatljivije pozicionirao. HSS je u Domoljubnoj koaliciji dobio tek dva saborska mandata i Beljak, zapravo, HDZ-u ne duguje ništa niti ima što izgubiti eventualnim raskidanjem koalicije.

U vrhu HDZ-a pak dvojako gledaju na njegove verbalne manevre. Simpatično im je što šamara Most i to im odgovara, a ostale napade i prijetnje vide kao dokazivanje novog predsjednika, iako ne razumiju kome se točno dokazuje.

Uuu, baš bi bila velika šteta da HSS izađe iz Domoljubne koalicije – komentirao je naš izvor iz vrha HDZ-a konstatirajući da HSS ima dva mandata, ali da je to odraz njihove trenutačne snage. U HDZ-u Beljakove prijetnje ne smatraju ozbiljnima.

– Nije li prirodno da netko tko je novi predsjednik stranke čini sve kako bi bio drukčiji od ostalih i privukao pažnju. Meni je Beljakovo ponašanje logično – komentirao je naš drugi izvor iz vodstva HDZ-a i nastavio:

– Znam da je Beljak bio jako zadovoljan nakon nedavne kave s Tomislavom Karamarkom koji ga je primio nakon što je izabran za šefa HSS-a. Budući da Krešo Beljak za gradonačelničkog kandidata u Metkoviću na idućim lokalnim izborima podržava Stipu Gabrića Jamba, čovjeka opterećenog optužnicom kojeg je Most nakon dugogodišnje vladavine uspio smijeniti, neki u HDZ-u to vide kao poruku Mostu da Most neće moći lupati veta i blokade HSS-u kao što je to činio HDZ-u.

Odakle stižu naređenja

Nikola Grmoja, utemeljitelj Mosta, koji je vrlo oštro odgovorio Beljaku na napade, pa je rekao da se Stjepan Radić zbog njega okreće u grobu, kaže da je HSS vjerojatno nezadovoljan što je od HDZ-a kao partner malo dobio, pa optužuje Most za opstrukcije. Na pitanje smatra li da Beljak ima podršku HDZ-a u napadanju Mosta, odnosno da to radi po HDZ-ovu nalogu, Grmoja odgovara kako je prvo mislio da je to tako.

– No budući da Beljak lupa i po HDZ-u, nisam siguran da mu naređenja stižu iz HDZ-a – rekao je Grmoja. Kada je riječ o Jambu, kojeg Beljak podržava, nastavio je utemeljitelj Mosta, vesele se ponovom srazu s njim u Metkoviću.

– Most je i na izborima za mjesne odbore sve pomeo, a tako ćemo ponovno pomesti i Jamba – rekao je Grmoja. Beljak je, nastavio je, fokusiran na Most, ali Most se Beljakom ne kani više baviti jer ima pametnijeg posla.

– Trebamo se baviti ozbiljnim problemima, a ne prepucavati. Građani od toga nemaju koristi – rekao nam je Grmoja. Dometnuo je kako ga je jučer napao i SDP-ovac Gordan Maras, ali da mu ne kani odgovarati.

Primijeni li Most zaista strategiju ignoriranja Beljaka, novi šef HSS-a morat će pronaći novi način privlačenja medijske pozornosti.

Budući da je HSS u Samoboru u koaliciji sa SDP-om, u Mostu na Beljaka gledaju kao na nekoga tko trguje i dogovara se s najvećom oporbenom strankom. Šef HSS-a je pak najavio da će i na idućim lokalnim izborima HSS-ove organizacije imati autonomiju u biranju partnera, pa tako nije isključeno ni ponovno koaliranje sa SDP-om.

Komentara 64

TA
tar65
13:33 12.04.2016.

U Samoboru kod zapošljavanja u gradskim službama ili tvrtkama bitne su dvije stvari -pripadnost HSS ili rodbinska povezanost sa gradonačelnikom(bratiči,sestrične,kumovi,šogorice)

MR
mrakomgluhijem
13:13 12.04.2016.

Tip je cisti bljak, obijati auta sa 27 god., krasti kasetofone, sad gradonacelnik i predsjednik HSS-a….Radic se okrece u grobu…

MS
mare_split
13:15 12.04.2016.

Piskaralo, koome podvaljujete: '... komentirao je naš izvor iz vrha HDZ-a'! Koji je to VAŠ izvor! Napišite o kome se radi, jer ovo je 'igra ispod stola', pokvareno i sigurna LAŽ! Navodite tko su 'izvori' ili ne pišite što see ne može provjeriti! Lopine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije