Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan sabora

HDZ neće doći na svečanu sjednicu u Hrvatski sabor

jandroković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.05.2015.
u 10:36

Jandroković je rekao da je HDZ-u neprihvatljivo da se u subotu na jednoj strani slavi i pije šampanjac, a na drugoj, branitelji u crkvi svetog Marka, ne mogu dobiti ni vodu

Istodobno dok su jučer ujutro branitelji bili “zarobljeni” u crkvi svetog Marka pod opsadom policije, saborski zastupnici, točnije deset klubova zastupnika, jutro su počeli stankom da bi progovorili o tom braniteljskom prosvjedu. Ovisno o političkoj opciji koja je govorila, branitelje se napadalo ili osuđivalo, ali ono u čemu su svi bili složni jest da Hrvatska nikada u posljednjih 25 godina nije bila podjeljenija. Dok su jedni otpuživali branitelje da ruše državu, drugi su krivicu prebacivali na premijera koji je cijelu dramu mogao riješiti kratkim razgovorom s braniteljima, ako ne u posljednja dva dana, onda u 223 dana koliko branitelji prosvjeduju u Savskoj 66.

Nekoliko sati kasnije, Klub HDZ-a ponovno je tražio stanku kako bi predsjednika Sabora pozvao da otkaže svečanu sjednicu povodom današnjeg Dana Sabora.

– Saborski Klub HDZ-a neće sudjelovati na subotnjoj svečanoj sjednici Sabora u prigodi 30. svibnja – Dana Hrvatskog sabora, a neće više ni danas – poručio je jučer poslijepodne Gordan Jandroković (HDZ), nakon čega su zastupnici te stranke napustili sabornicu te nisu sudjelovali u glasovanju. Prije toga upozorio je da je HDZ-u neprihvatljivo da se u subotu na jednoj strani slavi i pije šampanjac, a na drugoj, branitelji u crkvi svetog Marka, ne mogu dobiti ni vodu.

Kolege iz SDP-a pozvao je da potaknu predsjednika svoje stranke i premijera Zorana Milanovića da razgovara s braniteljima i invalidima.

– Žao mi je, ali ne mogu utjecati ni na čiju volju – odgovorio im je predsjednik Sabora Josip Leko. Ipak, zbog prosvjeda je otkazan Dan otvorenih vrata Sabora koji se trebao održati u nedjelju.

>> Branitelji nisu isprovocirali sukob s režimom, nego sa zakonom

Komentara 57

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
11:50 30.05.2015.

sdp je stranka razdora,,, jadna je država koja ima takvu partiju

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
12:03 30.05.2015.

sdp-ovci se prežderavaju i slave uz šampanjac dok oni koji su stvarali državu prosvjeduju više od pola godine .......... ratni veterani u kolicima su u prosvjedu a sdp-ovci se češljaju kao baba kad selo gori

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
11:38 30.05.2015.

bravo za hdz ......tako rade u demokraciji protiv komunista

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije