Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S austrijskim tvrtkama

Grad Vinkovci pristao na nagodbu radi neizgrađenog regionalnog odlagališta otpada

Mladen Karlić
Goran Ferbežar/PIXSELL
05.03.2015.
u 16:08

Kako je rečeno na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća ta će nagodba grad koštati 815 tisuća eura

Grad Vinkovci pristao je na zaključenje sudske nagodbe o međusobnim pravima i obvezama između grada i austrijskih trgovačkih društava Saubermacher Dienstleistungs" AG i "Strabag" AG, koja su u blizini Osijeka trebala graditi regionalno odlagalište otpada. Kako je rečeno na današnjoj sjednici Gradskoga vijeća ta će nagodba grad koštati 815 tisuća eura.  

- Sve je vidljivo iz presude arbitražnog suda koji je presudio u korist austrijskih tvrtki. Grad ima oročenih 14 milijuna kuna za gradnju Hrvatskog doma i mogao bi iz tih sredstava platiti trošak nagodbe, ali meni je žao svake kune koju bi morali dati jer se za cijelu situaciju ne smatramo krivima, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Mladen Karlić.

Dodao je i kako je tih 815 tisuća eura još uvijek puno manje od onoga što su austrijske tvrtke tražile da im se plati. Vijećnicima se obratila i gradska pročelnica Službe pravnog zastupanja Sanja Čuljak koja je rekla kako je ukupni dug koji bi Osijek, Beli Manastir, Vukovar, Vinkovci i Županja trebali platiti temeljem sudske presude veći od 13 milijuna eura. Odluka o prihvaćanju nagodbe donesena je većinom glasova. – SDP ne može podržati prijedlog nagodbe jer time "krademo budućnost budućim vinkovačkim naraštajima“, rekao je vijećnik te stranke Josip Vidosavljević. Do sada su na nagodbu sa austrijskim tvrtkama pristale vukovarske gradske vlasti. Grad Beli Manastir je odgodio donošenje odluke dok još uvijek se ne zna kako će se u svezi sa ovim problemom postaviti Županja i Osijek.

Komentara 4

K2
kritičar_2
19:28 05.03.2015.

Sa ovim gradonačelnikom i njegovim mentorom(T.Čuljak),Vinkovci su osuđeni na propast.Nisu u stanju za deset godina riješiti problem deponija komunalnog otpada,a novce skupljaju za Hrvatski dom,u kom će zaposliti svoje ljubavnice,da udišu čist hrvatski zrak,s obzirom da je gospodarstvo uništeno.

Avatar M_Cibale
M_Cibale
00:34 06.03.2015.

Budućnost budućih vinkovačkih naraštaja je već ukradena od strane gradonačelnika! Ali ne damo mi svoj grad,opet će Vinkovci biti lijepo mjesto za živjeti i odgajati svoju djecu!

LK
L@k@konjic@
23:26 05.03.2015.

u zlatnoj ravnici vinkovcani su željni kruha. Svaki dan u gradu je sve manje ljudi, ljudi odlaze jel nemaju od čega živjeti katastrofa! !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije