Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skup mladeži HDZ-a

Karamarko: Posve smo se razišli sa Željkom Markić

kolinda
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
20.09.2014.
u 17:49

Spuštanje izbornog praga na tri posto dovelo bi u Sabor puno stranaka i tko bi onda ikad sastavio vladu? - kaže šef HDZ-a

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko potvrdio je da se njegova stranka posve razišla sa Željkom Markić i udrugom U ime obitelji.

– Naravno da ne podržavamo referendum o promjeni izbornog zakona. Iz jednostavnog razloga što mislim da taj referendum, odnosno pitanje koje je postavljeno, nije pošteno prema građanima Hrvatske koji žive izvan zemlje – rekao je Karamarko. On je, u pratnji predsjedničke kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarović, danas prisustvovao saboru Mladeži HDZ-a.

Objašnjavajući svoje protivljenje referendumu, Karamarko je istaknuo da udruga U ime obitelji nije mislila na hrvatsku dijasporu koja će opet biti zakinuta. Naveo je primjer da oko 450.000 birača u Hrvatskoj izabere 10 do 12 zastupnika, dok isti broj birača u dijaspori može izabrati samo tri zastupnika. Ponovio je da HDZ-u nikako nije prihvatljivo da se zabranjuje predizborno koaliranje te da se izborni prag spusti na tri posto. To bi značilo destabilizaciju zemlje jer bi u Saboru bilo puno stranaka koje se nikako ne bi mogle dogovoriti.

– Mislimo da bi se povećao broj stranaka u Saboru i nastao bi košmar. Bude li takvo što usvojeno, tko bi ikada sastavio vladu? – naglasio je Karamarko. Predsjednik HDZ-a odgovorio je i na pitanje je li izgladio odnose sa svojim zamjenikom Dragom Prgometom. Iako se Prgomet žalio da sa šefom nije ozbiljno razgovarao dvije godine, Karamarko tvrdi da je u HDZ-u sve u najboljem redu.

– Što znači službeni razgovor predsjednika stranke sa svojim zamjenikom. Srećemo se svaki čas. U HDZ-u je sve u redu. Postoje pojedinci s različitim ambicijama, različitim mišljenjima, ali kao što ste vidjeli to se i te kako tolerira – rekao je Karamarko dodajući da mu je žao ako Prgomet misli da mu vrh stranke ne dopušta da sudjeluje u kreiranju politike.

– Stranka je uređeni sustav u kojemu odluke donosi većina i onda se svi moraju pridržavati tih odluka i definicija o nekim odlukama – tvrdi Karamarko.

>> Kolinda Grabar Kitarović: Na 50. Vinkovačke jeseni dolazim kao predsjednica Hrvatske

Komentara 311

VJ
vjerovnik
13:41 20.09.2014.

ja bih rekao uništava ... ova zemlja se uništava i to namjerno ... dokaza za to ima više nego dovoljno

OB
obrežan
13:24 20.09.2014.

Predsjednički izbori su najvažniji izbori u RH, iako se mnogi ( namjerno i namjenski) trude to sakriti. Sve bitno se rješava na Pantovšćaku, ostalo je samo posljedica tih odluka. Da nije tako, nebi se Josipović toliko borio za još jedan mandat. Čovjek ima zadatak, ali ima Boga, neće mu uspjeti...

SE
sestrićna
13:09 20.09.2014.

a tek nama koji tu živimo bez posla,,kako je braniteljima koje nasljednici skh minoriziraju i diskreditiraju na sve moguće načine dajući veća prava agresoru koji su zaštićeni ko' lički medvjedi itd itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije