Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nafta iz Jadrana

Grabar Kitarović: Josipovićeva promjena mišljenja neobična je i kalkulantska

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/6
10.10.2014.
u 19:00

Za izmjene izbornog zakonodavstva, smatra Grabar Kitarović, koja osobno podržava preferencijalno glasanje, treba postići konsenzus političkih snaga

– Neobična je i očito kalkulantska radi predizborne kampanje promjena razmišljanja predsjednika Josipovića o istraživanju nafte u Jadranu – rekla je predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović  komentirajući danas u Rijeci Josipovićevu najavu da će se boriti protiv istraživanja i crpljenja nafte u Jadranu i njegov zaokret k "zelenoj politici". Dodala je da je eksploatacija nafte u Jadranu pitanje kojem treba pristupiti vrlo odgovorno i temeljem studija te da je do sada nitko nije uvjerio u isplativost, ali ni u štetnost takvog projekta.

– Ako je isplativo, treba voditi računa o ekologiji i zaštiti Jadrana, ali isto tako valja voditi računa da ako želimo postići energetsku neovisnost onda bi domaće zalihe plina i potencijalno nafte, pod uvjetom da se to radi u ekološki prihvatljivim uvjetima, bile svakako dobrodošle jer neovisnost se ne može postići dovođenjem energije samo iz jednog pravca – rekla je Grabar Kitarović.

To svakako nije dan za šalu i sprdnju

Za izmjene izbornog zakonodavstva, smatra Grabar Kitarović, koja osobno podržava preferencijalno glasanje, treba postići konsenzus političkih snaga i struke i o tome odlučivati u vrijeme koje nije predizborno.  

Predsjednička kandidatkinja, koja je u Rijeku stigla na stranački skup HDZ-a i koalicijskih partnera uoči izbora za mjesne izbore, osvrnula se i na natpis na pročelju riječkog HNK Ivana pl. Zajca istaknut u povodu Dana neovisnosti: "Hrvatsko LGBT kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka", uz zastavu duginih boja. Rekla je da ono što je čula "ne može vjerovati" .  – Svatko na svojem balkonu ima pravo vješati što god hoće, no to je javna institucija i valja poštovati državu, Dan neovisnosti, građane, sve one koji su dali život za ovu zemlju i borili se za hrvatsku slobodu i neovisnost. To svakako nije dan za šalu i sprdnju s državnim simbolima – rekla je Grabar Kitarović.  

Od svojih Riječana, rekla je, očekuje glasove jer je Rijeka prosperirala od državnih novaca i projekata jedino kad je HDZ bio na vlasti. Ova Vlada, nastavila je Grabar Kitarović, zaustavila je niz riječkih projekata, uključujući i  nizinsku pruga koja je ključna za razvoj riječke luke – rekla je Grabar Kitarović uvjerena da će Riječani prepoznati da je ona  prava kandidatkinja za predsjednicu uz koju će se Rijeka razvijati. Inače, Grabar – Kitarović, pred ulazom u HKD na Sušaku dočekali su članovi riječke Udruge Pokret otpora – Riječani protiv korupcije predvođeni Slavicom Šotom koji su joj u kraćem razgovoru poručili da će osvojiti glasove na predsjedničkim izborima ako objelodani navodni tajni račun Slavka Linića u Italiji, na koji je primio novac za pogodovanje u privatizaciji Jadranskog pomorskog servisa.

>>Kazalište ideje i akcije ili tek smišljene provokacije

>>Josipović: Crpiti naftu iz Jadrana nije isplativo, bolje vaditi plin

Komentara 54

DO
doktorica
21:32 10.10.2014.

naravno pa zato i jesu neki političari u stanju za 360 stupnjeva mijenjati svoja mišljenja,samo da bi ostali na vlasti,sad govore protiv Bolonje a bili su kreatori bolonjskog procesa školovanja i upropastili genaracije ,sad opet protiv nafte iz Jadrana tobože zbog ekologije itd.naprosto je nevjerojatno kakve to kameleone uzgajamo!!!

Avatar Perkovic Paraga
Perkovic Paraga
19:41 10.10.2014.

Niko ne moze sa Kolindom jedva cekam izbore .

TE
teoodd
02:03 11.10.2014.

Nikako nemogu da vjerujemda su Hrvati a posebno Hrvatice vec zaboravile da je Josipovic lažno optužio vlastitu zemlju za agresiju u Bosni koju nikad Hrvatska vojska nije ucinila.Podrugljivo govorijo o vjernicima i ismijavao crkvene lidere.Ljubakao Tadica ciji je otac ostrasceni Hrvato-mrzac.Vidjeliste ko su mu najbliži savjetnici exstremni mrzitelji svega Hrvatskog.Sad se Ljiga preporodio ide na vjerske skupove ,brani Jadran a do jucer sutio i poslije izbora ce opet šutjeti.....Zašto se date varati Hrvati i Hrvatice.....Zasto se Kolindi vaga svaka pa i najmanja riječ.....Osječateli imalo odgovornosti patriotizma.....Dajmo sansu konacno Hrvatici da bude predsjednik.....birali ste do sad dvojicu koji nikad nisu rekli da su Hrvati.....mislim da je dosta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije