Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZL Franjo Tuđman

Gotovo 2,8 milijuna putnika prošlo Plesom, odakle se leti u 41 grad

24.08.2016., Zagreb -  U Medjunarodnoj zracnoj luci Zagreb pojacan je promet za vrijeme ljetnih mjeseci. guzva na Check - inu. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
12.01.2017.
u 07:00

Ususret otvaranju novoga terminala, na aerodromu su vrlo zadovoljni povećanjem prometa u 2016. u odnosu na prethodnu godinu

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) prošle godine opslužila je 2,766.097 putnika, što je sedam posto više nego godinu prije. Usto u MZLZ-u navode da je riječ o trećoj uzastopnoj godini s rastom broja putnika pa ukupno povećanje u posljednje tri godine iznosi više od 20 posto.

Od značajnijih događaja na Plesu u prošloj godini, koji su doveli do rasta broj putnika, u MZLZ-u navode da je sredinom lipnja s letovima iz Zagreba započela zrakoplovna kompanija Air Transat, što je posebno značajno za zračnu luku s obzirom na to da je Air Transat letio na prekooceanskoj liniji u Toronto, čineći tako Zagreb jedinim gradom u ovom dijelu Europe koji je izravno povezan s kanadskom metropolom.

U 2016. godini se i Czech Airlines, nakon četiri godine stanke, ponovno vratio u redovito prometovanje između Praga i Zagreba. Pri tome i Czech Airlines i Air Transat za 2017. za Zagreb planiraju dvostruko više rotacija na spomenutim linijama. 

– Najznačajniji poslovni partner MZLZ-a, nacionalna kompanija Croatia Airlines, tijekom 2016. uspostavila je četiri nove sezonske linije – u Milano, Prag, Sankt Peterburg i Lisabon, što je osim povećanju prometa pridonijelo i rekordnom broju povezanih destinacija sa Zagrebom u ljetnom redu letenja – njih čak 41 – kažu u MZLZ-u.

Naglašavaju i da se Zračna luka Franjo Tuđman u proteklim godinama uspješno pozicionirala kao zračna luka iz koje, uz domaćeg prijevoznika Croatia Airlines, prometuju najveće i najprestižnije aviokompanije u Europi. Objašnjavaju da su kompanije poput KLM-a, British Airwaysa, Brussels Airlinesa i Iberije jedva prisutne u ovom dijelu Europe i regije, a već godinama su kao redoviti prijevoznici prisutni u Zagrebu i pokazuju tendenciju daljnjeg rasta. Novi putnički terminal Zračne luke Franjo Tuđman bit će otvoren za promet u ožujku ove godine.

>> Zračna luka Franjo Tuđman od 2017. dobiva direktne letove za Peking

Komentara 1

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
11:49 12.01.2017.

Paralelno s ovom viješću, u istom broju VLa pogledajte članak kako je Croatia Airlines prodala 4 slota u Londonskom Heatrowu (debelo ispod realne cijene). Tko je tu lud? Jasno je da narod stvarno drže za debile!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije