Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USKOK:

Gordana Rusak nije počinila kazneno djelo!

Gordana Rusak
Foto: Robert Anić/PIXSELL
27.01.2016.
u 17:31

USKOK je priopćio kako u postupanju saborske zastupnice Gordane Rusak nisu utvrđena obilježja prijavljenog kaznenog djela

U postupanju saborske zastupnice Gordane Rusak nisu utvrđena obilježja prijavljenog kaznenog djela, priopćio je to USKOK. 

Naime, protiv zastupnice u Hrvatskom saboru Gordane Rusak zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela podmićivanja zastupnika iz čl. 339. Kaznenog zakona USKOK je policijskim službenicima PNUSKOK-a naložio provođenje kriminalističkog istraživanja.

No, iz rezultata provedenog kriminalističkog istraživanja utvrđeno je kako u postupanju Gordane Rusak nisu utvrđena obilježja prijavljenog kaznenog djela, kao ni bilo kojeg drugog kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti te je sukladno navedenom doneseno rješenje o odbacivanju kaznene prijave.

Podsjetimo, Rusak je napustila HRID Drage Prgometa i sada je članica Kluba HSLS-a, a svoje je zahtjeve poslala e-mailom 12. siječnja na adresu tajnice saborskog Kluba HSU-a. 

Prema e-mailu, Rusak je tražila zaposlenje suradnice Sanele Dropulić, i to na plaću od 10 tisuća kuna, te izdvajanje novca u zaseban fond u istom iznosu za znanstvene projekte, a poslan je sa službene e-mail-adrese Gordane Rusak kojom se koristi kao redovna profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

>> Kaznena prijava protiv Rusak, USKOK kreće u izvide

Komentara 41

MO
mobitel20
17:51 27.01.2016.

Ocito da navodi medija nisu tocni ! Koje,evo, ponavljaju i u ovom clanku. Jos jedan dokaz o pristranom,selektivnom i nalijevo nagnutom "hrvatskom" novinarstvu...

DU
Deleted user
17:48 27.01.2016.

Pa nije ona iz SDP pa da krade.... Zato je i prešla među Hrvate!

BU
Bulaba
18:09 27.01.2016.

Represivni aparat direktno sudjeluje u kaznenom djelu u RH. Kompletne istrage o mandatima su preusmjerene na Uskok koji je mjerodavan baviti se samo eventualnom trgovinom mandata, dok je ključ problema u prijetnjama likvidacijom od strane SDSS-a na čelu s Pupovcem zastupniku Raškoviću, za što je mjerodavan DORH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije