Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čeka se odluka

GONG traži građanski odgoj u svim školama

Berto Šalaj
Boris Scitar/PIXSELL
29.03.2013.
u 07:32

Građanski je odgoj važan kako bi mladi mogli aktivno sudjelovati u političkom i društvenom životu te na izborima, istaknuo je Šalaj

– Hrvatska je jedna od rijetkih europskih država u kojoj građanski odgoj i obrazovanje nije sustavno uvedeno u obrazovni sustav, a to je važno kako bi mladi mogli aktivno i odgovorno sudjelovati u političkom i društvenom životu te na izborima.

To više što istraživanja pokazuju velike nedostatke u znanju naših mladih – kazao je jučer u Kući ljudskih prava predsjednik Vijeća GONG-a Berto Šalaj u povodu početka kampanje za informiranje građana o uvođenju građanskog odgoja i obrazovanja u školski sustav.

Nakon predstavljanja spota “Znam, razmišljam, sudjelujem”, snimljenog u daruvarskoj srednjoj školi, Šalaj je rekao da se od Ministarstva obrazovanja očekuje brzo donošenje odluke da građanski odgoj postane predmet u svim osnovnim i srednjim školama, a ne samo u njih 12 u kojima se ove školske godine provodi eksperimentalno.

To bi pokazalo spremnost da se mlade želi učiniti odgovornim građanima, zaključio je Šalaj. Gordana Šutej iz dugoreške škole kazala je da su reakcije učenika na eksperimentalno pohađanje građanskog odgoja jako dobre. Najvažnije je djecu naučiti misliti, istaknula je. Ankica Milić iz Mreže mladih očekuje da će školske godine 2014./15. građanski odgoj biti uveden u sve škole.

>>Današnja djeca sve su lošije odgojena...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije