Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskol u HDSSB-u

Glavaš: Politike mi je preko glave, nije isključeno da odem i iz Sabora

branimir glavaš
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
27.10.2016.
u 13:47

'U rujnu sam napunio 60 godina i vrijeme je da se stranka pomladi. Siguran sam da budućnost stranke nije niti Vladimir Šišljagić, koji će za par mjeseci napuniti 60 godina...', rekao je između ostalog Glavaš.

Iako se, po najavama, očekivala "žešća" retorika, relativno pomirljivi tonovi stižu iz redova HDSSB-a i drugi dan nakon javne pobune. Pozivaju čak suspendirane članove da se vrate "u okvir stranke". Pokušaj je to, kako se može iščitati, da se spriječi daljnje osipanje članstva. Iako se u srijedu držao po strani, za govornicu je danas stao Branimir Glavaš, osnivač HDSSB-a. Druga strana na čelu s Dinkom Burićem i Vladimirom Šišljagićem, podsjetimo, upravo Glavaša smatra "isključivim krivcem za krah na izborima i urušavanje stranke".

- U izbornoj noći sam najavio da je ovo moj zadnji mandat i znači povlačenje iz politike. Odmah idućeg jutra sastalo se najuže vodstvo i, na moju inicijativu, zaključilo da treba ići na pomlađivanje stranke što je brže moguće, odnosno da predsjednik Vulin sebi odabere 10 do 15 ljudi u dobi od 30 do 40 godina koji će činiti okosnicu stranke. Odlučeno je da se organizira izvanredni Sabor stranke i izabere novo vodstvo, a pretpostavljam da bi bila volja delegata na Saboru da stranku nastavi voditi Vulin – započeo je Glavaš.

On sam je već tada, nastavio je, naglasio kako neće biti kandidat niti za jednu funkciju u stranci.

Pomlađivanje stranke

- U rujnu sam napunio 60 godina i vrijeme je da se stranka pomladi. Siguran sam da budućnost stranke nije niti Vladimir Šišljagić, koji će za par mjeseci napuniti 60 godina. Ponavljam, jedina šansa da HDSSB zadrži svoj politički prostor djelovanja je s mladim i novim ljudima – istaknuo je.

Povući će se, odlučan je, iz politike, a ne isključuje ni odlazak iz Sabora, gdje je jedini HDSSB-ov zastupnik.

- Ja sam izabrani saborski zastupnik. Biran sma deveti put, sit sam ja Sabora. Često ću morati putovati u Zagreb zbog suđenja koje me čeka. Nisam ja iskompleksirani političar kojemu je čast sjediti u crvenim kožnim foteljama. Politike mi je više preko glave – izjavio je Glavaš.

Učinit će sve, nastavio je, da se stranka koju je stvarao očuva.

- Neće rušiti predsjednika stranke nitko izvaninstitucionalno. Onima koji se zanose time da će srušiti predsjednika i nekakvim lobiranjem instalirati drugu osobu, ti su pokušaji uzaludni – zaključio je Glavaš.

Vulin pozvao članove da ostanu čvrsto uz stranku

Da napusti politiku, razmišljao je u srijedu, kazao je, i Dragan Vulin, čelnik HDSSB-a.

-No, nakon prospavane noći, niza poruka kolega i prijatelja da ne odustajem tako lako i ne predajem se, to sam i odlučio. Ne želim mladima pokazati da se treba predati, podvući rep i maknuti se – naveo je Vulin. Pozvao je sve članove "da ostanu črvsto uz stranku te se ne svrstavaju na stranu".

- Sabor stranke će biti održan do kraja godine po najvišim demokratskim standardima, svi će imati priliku kandidirati se za sva tijela. Neću sudjleovati ni u kakvom bratoubilačkom ratu. Teško da tu može netko profitirati. Jedan je HDSSB.Nitko nije rođen da bude predsjednik HDSSB-a, pa tako ni ja – rekao je.

Komentara 5

Avatar mlijeko
mlijeko
15:26 27.10.2016.

Nažalost HDSSB je propala stranka dok su na čelu Glavaš i Vulin...pa Vulin u dva pokušaja nije uspio ući u Sabor u V izbornoj jedinici. Što treba da se dogodi pa da mladi gospodin da ostavku, a Glavaš je postao samo teret stranci...

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
15:52 27.10.2016.

Posudjen komentar Jos jedna lopovska i Udbaska politicka podruznica puca po savovima...Slavonija je rekla 'NE!',a 'Bog' se s tim ne moze pomiriti jer je on ipak 'Bog' i s njegovim odlaskom bi 'svijet prestao postojati'. ;)

KA
katimalo
21:42 27.10.2016.

covjece imas linepu kucu u BOSNI pa idi uzivati imat ces vise zadovoljstva nego se svadati u saboru

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije