Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
idu u stečaj

Gasi se Amnesty International Hrvatske!

'27.06.2012., Zagreb - Amnesty International Hrvatske na zagrebackom Dolcu postavio standove za peticiju protiv trgovine oruzijem.  Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Marko Prpić/PIXSELL
19.02.2013.
u 19:17

Bili smo prisiljeni prekinuti dosadašnje aktivnosti i pokrenuti stečajni postupak zbog pravnih i financijskih problema koji su povezani s pravnim postupcima koje su započeli bivši zaposlenici 2009. godine, priopćila je Sanja Freiberger

Amnesty International Hrvatske prestaje sa svojim radom u našoj zemlji. Priopćila je to direktorica AI Hrvatske Sanja Freiberger te se zahvalila svima koji su financijskom, ali i drugom podrškom zajedno dali doprinos promicanju i zaštiti ljudskih prava diljem svijeta.

– Nažalost, bili smo prisiljeni prekinuti dosadašnje aktivnosti i pokrenuti stečajni postupak zbog pravnih i financijskih problema koji su povezani s pravnim postupcima koje su započeli bivši zaposlenici 2009. godine. U protekle dvije godine AIH je pokušao pronaći mirno rješenje kako bismo mogli nastaviti s radom na zaštiti ljudskih prava. Posljednji pokušaji početkom ove godine nisu uspjeli i AIH se zbog značajne pravne i financijske obveze mora zatvoriti – priopćila je Freiberger.

– Iako je zatvaranje AIH neizbježno, nadamo se da vas to neće obeshrabriti u borbi i podršci za zaštitu ljudskih prava. Vi i dalje imate mogućnost ostati u velikoj obitelji Amnesty Internationala te kao međunarodni članovi putem web-stranica nastaviti podržavati rad AI – dodala je. Pojasnila je kako svi koji financijski doprinose AIH preko trajnih naloga sami moraju ukinuti te trajne naloge.

>> AIH: Vlada u zaštiti prava građana mora ponuditi više od obećanja

Komentara 16

YU
yututu
19:38 19.02.2013.

Ko je sledeći Ha Ha Oooo ?

DO
downunder
20:01 19.02.2013.

Cini se da ih je dotukla haska presuda od 16.12.2012 pa je i postojanje izgubilo smisao

YU
yututu
19:38 19.02.2013.

Samo idite i ne vraćajte se, ionako je previše kojekavih vladinih udruga za tobožnja ljudska prava, a svi pušu u iste ideološke diple

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije