Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kalifornijski fotograf

Fotografije naših dvoraca za američku publiku

Dvorac Trakošćan
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
09.05.2016.
u 00:10

Nicolo Sertorio, jedan od najboljih fotografa krajolika na svijetu, objavit će na svjetskim umjetničkim portalima iz Hrvatske

Nagrađivani kalifornijski fotograf Nicolo Sertorio, lani uvršten među stotinu najboljih fotografa krajolika na svijetu, u Hrvatskoj će napraviti dva ciklusa slika, jedan o našim pejzažima, a drugi o dvorcima. Skupa s Draženkom Jalšić Ernečić, kustosicom u koprivničkoj galeriji, koja će njegove fotografije popratiti tekstovima, cikluse fotografija objavit će na svjetskim umjetničkim portalima te će ih ukoričiti i predstaviti u Kaliforniji.

Sertorio će se domaćoj publici predstaviti izložbama u Koprivnici, Virovitici i Splitu, a održat će i nekoliko predavanja te fotografskih radionica. – U dva tjedna, koliko će Nicolo Sertorio boraviti u Hrvatskoj, nastojat ćemo uhvatiti sve kontraste našeg krajolika prepunog voda i planina, a obići ćemo i dvorce od Trakošćana i Đurđevca do Iloka – kazala je D. Jalšić Ernečić.

Sertorio je rođen u New Jerseyu, ali je talijanskog podrijetla i školovao se u Torinu pa mu europski senzibilitet nije stran. Poliglot je, govori pet jezika, živio je u osam zemalja, a posjetio je i fotografirao njih 39.

>>Templari iz Europe i Amerike u Zagrebu i Trakošćanu

Komentara 3

OP
opleti
11:01 09.05.2016.

Fotograf iz Zagreba Petar Krajačić Vilović je 8 godina fotografirao preko 180 hrvatskih dvoraca i utvrda jedinstvenom i neponovljivom tehnikom. Koliko su fotografije dobre govori činjenica da je ekipa National Geographic-a oduševljena s njima ........ ali eto, j...ga Petar nijeje njemac ili amer.... i puno manje košta.

Avatar krumpirsky
krumpirsky
09:57 17.02.2018.

i gde su slike da vidimo .....koji k.....c od članka

DU
Deleted user
11:37 09.05.2016.

zagorci i bednjanci netrebaju ni domace ni belosvecke holstaplete ,niti vase sekte da nam se motaju po kraju .poslije vas dolazi samo zlo idite u siriju i slikajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije